• Oud-voorzitter Martin de Jager overleden

  21 mrt 2021
 • We hebben het trieste bericht ontvangen dat oud-voorzitter van Olympia Martin de Jager vrijdag jl. na een kort ziekbed op 78-jarige leeftijd is overleden. We wensen zijn vrouw, kinderen, verdere familie en vrienden alle sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

  Martin de Jager kwam als jeugdvoetballer bij Olympia spelen en haalde ook het 1e seniorenelftal van de club. Dat was in een sportieve bloeiperiode van de club waarbij in 1967 onder trainer Wim van der Gijp naar de 2e klasse werd gepromoveerd. In 1968 volgde opnieuw een kampioenschap en promotie naar de 1e klasse, op dat moment de hoogste amateurafdeling in het voetbal. Bijgaand wat foto’s uit die glorietijd van Olympia 1 met andere coryfeeën als onze latere erevoorzitter Jan Baaiman (†),Cas Reebeen (†) en speldendragers Jan van Os en John Ruiter.

  De voetbalcarrière van Martin werd afgebouwd in vriendenteams van Olympia bij de recreatieve senioren. Ook buiten het veld was Martin actief voor de club. Zo was hij begin 80-er jaren  enkele jaren voorzitter van Olympia. Ook na zijn Olympia periode bleef Martin actief in het voetbal. Van 1992 tot 2004 was hij ruim twaalf jaar voorzitter van betaald voetbalclub Excelsior Rotterdam. Na deze periode ging hij een groot deel van het jaar in Portugal wonen, waar hij in 2008 ook nog het trainingskamp van Olympia in Albufeira bezocht.

  Bestuur Olympia

   

 • Kampioen in 1968 - promotie naar landelijk hoogste amateurnievau
 • Martin op de schouders (r) bij kampioenschap
 • 1985 eerste shirtsponsor contract. Rechts Martin de Jager
 • 1985 Olympia selectie (links staand Martin)
 • Bovenstaande 4 foto's kun je vinden op de websitepagina geschiedenis met namen van alle spelers. De foto bij het artikel is van de website van Excelsior.