• Oudjaar

  Laatste nieuws: zaterdag 1 juni vieren we Olympia's 138e verjaardag!

  Terugblik op 2023: Op zaterdag 27 mei 2023 is onze 137e verjaardag met een super feestdag georganiseerd. Het begon met een overwinning van Olympia 1 als afscheid van de 1e klasse. Met daarna een wedstrijd voor de jeugdkampioenen. Huldiging van alle kampioenen en meest waardevolle spelers gekozen door hun eigen team vanaf de O16 jeugd. De uitreiking van de zilveren schoen als talent van het jaar aan Dani Swets. En gouden schoen aan Tim Ratsma als meest waardevolle speler selectie. Beide voorgedragen door de technische begeleiding rond de selectie. En toen: FEEST! Om 11 uur gingen de lichten aan om huiswaarts te keren, op te ruimen of nog even door te feesten in de stad. Dank aan iedereen die heeft helpen organiseren en er gezellig was! Specifiek de sfeercommissie, barcommissie, Esther van Zutphen, Marvin Stein en Edo Neefjes. Een top dag!

  Kijk voor de aftermovie op ons YouTube kanaal.


  ALGEMEEN

  Op 31 mei, de avond voor Olympia weer een jaar ouder wordt (Olympia is opgericht op 1 juni 1886), is het traditie om het oude jaar uit te zwaaien met een bijeenkomst voor alle vrijwiligers en leden. Een gezellige avond af te sluiten met vuurwerk. De laatste jaren worden op oudjaar ook de kampioenen van het afgelopen seizoen gehuldigd nadat ze onderling een wedstrijd hebben gespeeld. 

  In 2019 heeft de sfeercommissie de invulling van Oudjaar groots aangepakt. Niet alleen onderlinge kampioenswedstrijden, maar ook speelde Olympia 1/2 tegen Oud Olympia. Naast huldiging van kampioenen en ook huldiging van de meest waardevolle spelers in de teams vanaf de B-junioren met een persoonlijke toelichting vanuit de teams voorgelezen door de voorzitter. En een swingende feestavond met een dj om oudjaar mee mee af te sluiten en het nieuwe jaar in te zingen. En toen kwam corona .... Sinds 2022 vieren we de verjaardag weer. 

 • Oud en Nieuw 31 mei 2014 - "Dronken Olympiaantje, waar kom jij zo laat vandaan ... " en dan gaan de stoelen de lucht in!