• Pupillen 6x6

    SPELVORM 6 TEGEN 6

    In 2017 heeft de KNVB een nieuwe wedstrijdvorm geïntroduceerd: 6 tegen 6 spelers op bijna een kwart veld. Doel van deze wedstrijdvorm-wijziging: spelplezier vergroten en optimaal ontwikkelen van de spelers. Tot die tijd speelden de voetballers in wat we toen noemden F en E jeugd 7 tegen 7 voetbal op een half veld. Sinds seizoen 2018/2019 spelen alle jeugdteams in de leeftijdscategorie Onder 8, 9 of 10 jaar in de wedstrijdvorm 6 tegen 6. Meer informatie vind je in het Spelregelboekje pupillenvoetbal op de website van KNVB. Zie ook dit filmpje van de KNVB.

    Er is geen ranglijst bij de KNVB voetbalvorm 6 tegen 6 - dat betekent dat uitslagen niet zichtbaar zijn en er ook geen kampioenen of niet kampioenen zijn. Drie keer in het seizoen (de competitie is in 4 fases) kan de KNVB de competitie indeling bijstellen op basis van de resultaten. Spelers geven een hand / high five aan de tegenstander voor (en wensen elkaar een fijne wedstrijd) en na (bedankt!) de wedstrijd. * En in plaats van een scheidsrechter is er een spelbegeleider, die alleen fluit als de spelers de spelregels niet goed toepassen en zich dan ook buiten het speelveld bevindt.

    Vanwege corona geven we elkaar geen hand of high five. Vriendschappelijke elleboog, voetje of boks is prima! 

    De jeugd Onder 10, 9 en 8 jaar start het seizoen met competitiewedstrijden (er zijn dus geen KNVB bekerwedstrijden want daarvoor is een ranglijst nodig). De competitie bestaat uit 4 periodes. Na een periode vindt, waar wenselijk volgens de KNVB,  een herindeling plaats om teams zoveel mogelijk op gelijk niveau te laten spelen. Dit doet de KNVB aan de hand van de uitslagen van gespeelde wedstrijden. De uitslag voert de spelbegeleider na iedere wedstrijd in op een digitaal wedstrijdformulier, maar is niet zichtbaar voor het team of de club. 

    Naast herindeling van teams door de KNVB worden individuele spelers soms heringedeeld in een nieuwe fase om ervoor te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk op zijn/haar niveau speelt en de daarbij passende uitdaging heeft. 

  • Contactpersonen

    ORGANISATIE

    Bij Olympia heeft ieder team twee leiders, die bij thuiswedstrijden in deze spelvorm tevens spelbegeleider zijn. Leiders zijn het eerste aanspreekpunt voor ouders / spelers. Op de teampagina's kun je de namen vinden evenals de spelers in het team (tenzij naam is afgeschermd op de spelerspas). 

    Andere contactpersonen:

     

  • Hoofd Jeugdopleiding Leroy Brank
  • Hoofdtrainer O10 Tijn Meister
  • Hoofdtrainer O10 Tom Rietberg
  • Seizoen 2020/2021

    SEIZOEN 2022/2023

    TRAININGEN

    Ieder team krijgt twee keer per week training op maandag en woensdag. Het trainingsschema kun je vinden onder het kopje jeugd op deze website. De wedstrijden van de KNVB zijn op zaterdag.

    EXTRA ACTIVITEITEN - VRIJWILLIGERS

    Naast trainingen en wedstrijden worden er heel veel leuke extra activiteiten georganiseerd zoals (thuis)toernooien en het jaarlijkse Pupillenkamp op eigen terrein aan het einde van het seizoen. Over de activiteiten wordt je op de website, Facebook, Instagram, in de team app-groepen en/of via nieuwsbrieven of een mail geïnformeerd. 

    Het organiseren en uitvoeren van extra activiteiten worden net als de trainingen, de wedstrijden, de bar, de schoonmaak, het bestuur, wedstrijden fluiten, onderhoud terrein, etc. gedaan door vrijwilligers. Ieder lid (of ouder van een lid) draagt zijn steentje bij. Ben je nog niet als vrijwilliger aangemeld of zou je nog iets extra's willen doen? Kijk op de pagina van de vrijwilligers voor vacatures. Als je trainer wilt worden bij de leeftijdsgroep van je kind, kun je contact opnemen met de technische commissie. Daarmee kun je gelijk je vrijwilligerstaak invullen. 

    Ook (spelbege)leider van een team zijn is een volledige vrijwilligerstaak als je dit met z'n tweeën bij een team invult. Wat de taak van spelbegeleider inhoudt kun je hier (scrollen naar onderkant pagina) vinden. De leeftijdscoördinator regelt ieder seizoen de leiders (ouders of andere relaties van spelers in het team) en kan je bij interesse informeren. 

    SPORTIVITEIT

    Bij Olympia vinden we het heel belangrijk dat we sportief en respectvol met elkaar omgaan. Advies is om bij de start van het seizoen als team - spelers en leiders, leiders en ouders - een half uurtje bij elkaar te gaan zitten om kennis te maken en af te spreken hoe je er SAMEN een superleuk sportief seizoen van wilt maken. Meer informatie over hoe je deze afspraken kunt maken en voorbeelden er van vind je op deze website bij: werkgroep sportiviteit en respect. Voor de leeftijdsgroep die start met competitiespelen wordt vrijwel ieder seizoen sinds 2013 het maken van teamafspraken georganiseerd door de werkgroep i.s.m. de jeugdcommissie en trainers. De gemaakte afspraken staan op de teampagina's. 

    Bij Olympia gelden voor alle leden, maar ook voor ouders en bezoekers algemene gedragsregels. Die kun je vinden op de pagina van de Commissie normen en waarden

    SAMEN MAKEN WE OLYMPIA! VEEL PLEZIER OP EN ROND HET VELD!