• Het Pupillenkamp - al een kwart eeuw een traditie

  Laatste nieuws: zaterdag 29 en zondag 30 juni 2024 is er weer een Pupillenkamp! 

  Quotes van deelnemers: "Het leukste van PPK is uitbreken als we 's avonds in onze tent liggen." "Langer uitslapen en een nachtje extra zouden het nog leuker maken."

  Sinds 1995 wordt elk jaar op ons eigen terrein een pupillenkamp georganiseerd voor 150 jeugdleden in de leeftijd van 6 tot 13 jaar oud. Door de inzet van vele vrijwilligers, vrijgevige sponsoren en samenwerking met andere sportverenigingen lukt het elk jaar weer om een boordevol en gezellig weekend te organiseren voor slechts een geringe bijdrage van de deelnemers.

  Contact: e-mail: gcfc.olympia.pupillenkamp@gmail.com 

  Leden commissie: 

  • Dennis Bol (vrijwilligers + sponsoring)
  • Jesse van Buuren (tentenkamp + spellencommissie)
  • Jeffrey Noorlander (spellencommissie + hand en spandiensten)
  • Susanne Schuijt (organisatie en indelingen)
  • Maarten Ros (spellencommissie)
  • Pierre Mijnsbergen (spellencommissie)
  • Niels Schoonman (spellencommissie & horeca)
  • Rutger van der Kamp (boekje en communicatie)
  • Marleen Bik (organisatie en indelingen)
 • Het basisprogramma van het Pupillenkamp

  Het programma

  De kinderen kunnen overnachten in grote tenten die op vrijdag met man en macht worden neergezet op het hoofdveld. Op zaterdag komen alle pupillen ’s ochtends vroeg naar Olympia met alle voetbalspullen en andere spullen die ze nodig hebben voor dat weekend. Als iedereen is geïnstalleerd in zijn tent starten we met een gezamenlijke opening.

  De zaterdagochtend wordt in beslag genomen door clinics en de penaltybokaal. Elk jaar hebben we weer andere clinics waar vaak belangeloos aan wordt meegewerkt door andere Goudse sportverenigingen. In de afgelopen jaren hebben we bijvoorbeeld voorbij zien komen: basketbal, cricket, rugby, karate, bootcamp en natuurlijk voetbal. En voetbal is natuurlijk wel waar bijna alles om draait in het weekend.

  Zaterdagmiddag worden traditioneel alle spellen gedaan die optellen in de wedstrijd om de Pupil van het Kamp (per leeftijdscategorie) te bepalen. In de avond hebben we ook altijd een mooi programma per leeftijdscategorie. Bijvoorbeeld een voetbalfilm of bingo voor de jongsten en een GPS speurtocht, nachtspel, training door Olympia 1 of iets dergelijks voor de oudere pupillen. En dan komt de welverdiende nachtrust, waar door sommigen meer en door anderen minder gebruik van wordt gemaakt. Dat is zondagochtend makkelijk af te lezen aan de vermoeide koppies die dan toch vol goede moed weer doorgaan!

  Zondagochtend staat in het teken van het voetbaltoernooi. Alle spelers worden door elkaar gegooid in 2 leeftijdscategoriëen en werken vol enthousiasme hun wedstrijdjes af. Na de lunch eindigen met het spectaculaire eindspel op het hoofdveld waarbij het altijd extra mooi is om de tribune vol te zien zitten met aanmoedigende ouders, terwijl op de achtergrond de barbecue overuren draait om alle hongerige magen van eten te voorzien. Op het veld gaan de jongens in teams over een uitgebreid parcours dat start met autotrekken en eindigt met de overbekende buikschuiver.

  Tijdens het hele weekend worden de kinderen volop voorzien van brood, drinken, fruit, patat, knakworst en ander lekkers zodat het ze aan niets ontbreekt. Als de prijsuitreikingen dan uiteindelijk zijn geweest kunnen alle pupillen weer naar huis met hun ouders mee en een tas gevuld met aandenken aan het kamp. De vrijwilligers en commissie zijn dan nog niet klaar, maar druk bezig om alles weer in oorspronkelijke staat terug te brengen. Maar uiteindelijk gaat iedereen altijd moe maar voldaan naar huis.

  We hopen deze traditie op Olympia nog vele jaren in stand te mogen houden en zien de pupillen en ouders graag elk jaar weer terug!

  De Pupillenkampcommissie

 • Eindelijk het mag weer: ons 25e Pupillenkamp in 2022!
 • Pupillendag 2021 - corona editie van het Pupillenkamp
 • Pupillenkamp 2014 met o.a. Orbo Verschuur
 • Legertenten pupillenkamp
 • Omroeper Rob van der Vijgh
 • Het is mooi geweest ..
 • Pupillenkamp 2014 omroeper Rob Harfterkamp
 • KNVB Kamp 1973 met Frank Vervoort
 • Pupillenkamp 1998
 • Een terugblik op 25 jaar PPK (uit seizoensgids 2019/2020)

  "Dit vergeten jullie nooit meer: kamperen met je voetbalvrienden, ondeugend te zijn, eten en snoepen, natuurlijk voetballen en vergeet 's nachts niet te keten."

  Hoe het begon – Martin Deelen vertelt: "Al 70 jaar doet Olympia mee aan kampen. Zo was Olympia van 1949 t/m 1992 te vinden bij jeugdsportkampen van de KNVB in o.a. Maarsbergen en Zeist. Frank Vervoort (ca.25x) en Martin Deelen (ca.10x) gingen mee als leider. Zij zijn met Rob van der Vijgh initiators van het eerste Pupillenkamp (PPK) bij Olympia in 1995. Doel: iedere pupil voor minimale kosten een leuk weekend bezorgen met voetbalvrienden. Andere PPK-leden van het eerste uur zijn Frans Goes, Gerrit Stilting en Johan Remmerswaal.

  Aantal deelnemers   Zo’n 90 deelnemers werden het eerste jaar verwacht. Het werden er in 1995 al 124; in 1997 zelfs 188. Sinds 1998 kunnen max 150 pupillen inschrijven om het kamp vlot en veilig te kunnen laten verlopen. 

  Tentenkamp   De voormalige PWA kazerne leende 13 groene legertenten uit. Sinds 2007 gebruiken we de huidige safari-tenten. Door de aanleg van kunstgras op ons hoofdveld moet de locatie van het tentenkamp wijzigen. 

  Meestal voorspoed maar soms zit het tegen...  Lekker zonnetje, maar te weinig drinken / nachtrust leidt tot misselijkheid van de pupillen. Een windhoos met stevige hagelbuien blies in 1997 het hele tentenkampweg. Vanwege de slechte weersvoorspelling in 1998 hebben de D-pupillen toen geslapen in de opslagruimtes onder de tribune.

  Programma   Het sportprogramma is in hoofdlijnen niet veranderd in de loop der jaren: penalty bokaal, spelcircuit, film, speurtocht, voetbaltoernooi. Andere sportverenigingen, zoals cricket, rugby en basketbal geven clinics. Eerst werd de warme maaltijd verstrekt door de PWA kazerne-keuken: macaroni met salade. Na sluiting van de kazerne nam de Olympia keuken het over met patat.

  Uitvoering–25e PPK  Maanden van tevoren start de voorbereiding van de PPK commissie. Wat de plannen zijn voor de jubileum editie in 2020? Ongetwijfeld komt er weer een prachtig programmaboekje. De “oude garde PPK” denkt aan een reünie: voetballen en anekdotes ophalen tijdens de ‘nachtwacht’ op vrijdagavond... Informatie volgt! Voor de PPK dagen zelf zijn heel veel vrijwilligers nodig. Ouders en vaste prik: junioren. Zij maken met hun team de mooiste buikschuivers bij de grande finale: het eindspel!

 • 2014 Leiding kamp Johan Kraiema en Jan-Willem van den Brink
 • 2012 Voor 'onze' tent met Johan Buitelaar als begeleider
 • Voor de tent uit album speler JO17-3 (2019)