• Rick en Leander stellen zich samen kandidaat voor de functie bestuurslid kantinezaken!

  11 mei 2023
  |
  • 0
 • Rick van de Berg (29) en Leander Chatoui (30) zullen in de Algemene Ledenvergadering van 16 juni a.s. voorgedragen worden als nieuwe bestuursleden. Samen willen ze in duo-functie de portefeuille kantinezaken gaan invullen de komende jaren.

  Beiden zijn al actief in de barcommissie sinds de zomer van 2021. Samen met andere voetbalvrienden en Demi Post vulden zij destijds het gat op dat door het vertrek van de barmanager Dennis Sosef was ontstaan. De bestuurslid functie kantinezaken is al langere tijd vacant. Dagelijks bestuursleden Edo Neefjes en Gaby Dols vulden de functie de afgelopen jaren in bovenop hun andere taken.

  Leander:” Door nu samen in het bestuur te gaan wordt de lijn tussen beleid en besluitvorming en de barcommissie korter. Prettig voor als we iets willen veranderen en ook naar het personeel, de vrijwilligers en krachten met een kleine vergoeding.”

  Rick startte dit seizoen nog als speler in de Olympia selectie. Maar door een ernstige blessure moest hij afhaken. Hij is al vanaf geboorte Olympiaan en voetbalt al 22 jaar bij onze club.

  Leander speelde bij stadsgenoot ONA. “Maar het leek mij heel leuk om landelijke jeugd te gaan spelen samen met mijn vriend Joris van den Ban, die al bij Olympia speelde. Ik ben gaan praten met Tom Rietberg en ben dat jaar op mijn 19e met de A1 gepromoveerd naar de 4edivisie.” Ook Rick speelde in dat team. Leander is enkele jaren geleden gestopt met voetballen. Maar hij wilde graag als vrijwilliger bij een vereniging iets betekenen. “Toen kwam de vraag of ik met mijn oude maten de barcommissie wilden opzetten. Net als nu de vraag om bestuurslid te worden. Zo rol je ergens in en ga je door. “

  Binnen de barcommissie is Leander nu samen met Joris van den Ban verantwoordelijk voor de vrijwilligers. Rick regelt de inkoop en onderhoud / huur van apparatuur.

  Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 16 juni worden (nieuwe) bestuursleden voorgedragen voor (her)benoeming. Voorzitter Edo Neefjes, die zelf heeft aangekondigd na 16 jaar als voorzitter te stoppen: ”Heel mooi dat we de verjonging van het bestuur met deze enthousiaste Olympianen kunnen starten!”.