• Seniorendag

  Vanuit onze walkingfootballjeu de boules en wandelgroep is het initiaitef geboren het seizoen af te sluiten voor senioren met BBQ. Met sportactiviteiten op het veld. En in 2023 voor de tweede keer in combinatie met een fietspuzzelrit. Iedereen die zich senior voelt kan zich hiervoor aanmelden.

  Organisatie

  • BBQ: Rob en Willie van de Vijgh 
  • Puzzelrit: Ella en Arie van de Berg
  • Verslag: Ton Broekhuisen, film: Nico Hermenet

  Van de editie op 2 juni 2023 is een prachtig filmpje gemaakt. Zie onze Facebookpagina: https://fb.watch/l2I8Gj38Y6/

  Volgende seniorendag: vrijdagmiddag 24 mei 2024

 • Fietspuzzelrit 2022
 • Verslag seniorendag 1 juni 2023 (van Facebook Old Stars 1886)
  Olympia’s Senioren Dag: doorslaand succes!
   
  Vrijdagmiddag én -avond 2 juni was ik (samen met mijn meisje Marjolijn) een van de deelnemers aan Olympia’s Senioren Dag. Op het menu deze dag: ’s middags een door Arie en Ella van den Berg in elkaar gevlochten fietspuzzeltocht. En aansluitend een door Rob van der Vijgh en Willie de Keizer georganiseerde barbecue.
  Ongeschreven wet is inmiddels dat ik het betreffende sfeerverslag schrijf. Zoals ik dat al jaren doe voor Oldstars 1886, Voetballer op leeftijd, wandelclub ODBL (Op de Blaren Lopen) en ga zo nog maar 100 jaar door. Als ik niet schrijf, ga ik beven. Zeg maar.
  Deze Senioren Dag vormt zo gezien een uitzondering op de regel. Want Oldstars 1886 telt inmiddels ook een videomaker. Die gaat beven als hij niet filmt. En ja, dan heb ik het over beroeps-Reeuwijker Nico Hermenet.
  Licht op de fiets
  Het toeval wilde dat Nico en ik, en onze partners, bij elkaar waren ingedeeld voor de fietspuzzelrit. Vandaar dat we nogal vaak in beeld zijn. Sorry daarvoor. Schuld van Nico. De fietspuzzelrit bleek een rondje Haastrecht te zijn. Gelardeerd met 30 - door Arie en Ella bedachte - vragen. Waardoor het fietstochtje van circa 20 kilometer toch nog zo’n drieënhalf uur duurde. Gelukkig hadden we licht op onze fiets. Zodat we net op tijd terug in de Olympia-kantine waren om te horen dat ‘mijn’ viertal gedeeld laatste werd. Verdorie nog aan toe. 
   
  Volledige uitslag( 30 vragen):
  1e.Hetty, Tini en Ingrid( 1 fout);
  2e. Willem, Petra, John en Marijke(1 fout);
  3e. Vincent, Adrie, Hans en Ans( 3 fout);
  4e.Reinier, Cees en Wolf(3 fout);
  5e.Lisa, Marion en Marja(4 fout);
  6e.Hans, Tanja en Bertus( 4 fout);
  7e. Nico, Gasine, Ton en Marjolijn(5 fout);
  8e. Marian, Lia en Emmy( 5 fout).
   
  Ik volsta hier om Arie, Ella, Rob en Willie nogmaals te danken voor hun inspanningen. Arie en Ella hebben de tocht zo’n acht keer zelf gereden voor ze er tevreden over waren. Bovendien werd een deel van de vriendenkring gevraagd om proef te rijden. Diepe buiging!
   
  Rob en Willie hebben slager Gelderblom (Bodegraven) bestookt met verzoeken om nog wat aan de prijs te doen. Met behoud van kwaliteit. En dat lukte. Dank, slager! Ook regelde genoemd duo (in het dagelijkse leven een hecht setje) de barbecue crew. Dank namens alle deelnemers voor jullie goede zorgen Ruben, Gregory, Youri, Mark, Rick, Arlo en natuurlijk Senna.
  Hoogtepuntje
   
  Ik sluit af met een persoonlijk hoogtepuntje: Tineke, weduwe van de ons anderhalf jaar geleden ontvallen Oldstars 1886-speler van het eerste uur Jaap, schoof ook aan voor de barbecue. Voor mij het ultieme bewijs dat Oldstars 1886 ook een vangnetfunctie heeft. Daar word ik heel blij van.
   
  Kom er maar in, Nico!
   
  Waarna het nu tijd wordt om plaats te maken voor ons videowonder Nico Hermenet. Want ik kan aardig schrijven, al zeg ik het zelf, maar tegen Nico’s registratie leg ik het af. Beelden zeggen immers veel meer dan woorden.
   
  Ton Broekhuisen, proud member (met schrijfdwang) Oldstars 1886