• Studenten doen onderzoek naar plezier & motivatie bij Olympia

  23 feb 2023
  |
  • 0
 • De komende weken gaan 4 studenten een onderzoek doen bij Olympia naar wat spelers motiveert om met plezier te voetballen. In de leeftijdsgroep 19-23 jaar. Daar gaan ze vanaf eind volgende week spelers uit de selectie en O23 teams voor benaderen. Met de vraag om mee te werken aan een interview of (anoniem) een online enquete in te vullen. Met jullie hulp kunnen ze het onderzoek voor hun minor uitvoeren. Natuurlijk koppelen ze terug wat de uitkomsten van hun onderzoek zijn waar we hopelijk als club ook iets mee kunnen.  

  David Labee, teammanager bij O23-2 (tweede seizoenshelft O23-3 genoemd) heeft het initiatief genomen om Olympia hiervoor te beanderen. De studenten stellen zich heronder kort voor en vertellen over het onderzoek. Contactpersoon bij Olympia is Wilma Neefjes.

  "Wij zijn David Labee, Samuel Rebel, Sander van der Ven en Isa Warmerdam, vier enthousiaste studenten die momenteel een minor Toegepaste Psychologie volgen aan de Hogeschool Leiden.

  Isa is een vierdejaars student Fysiotherapie, terwijl Sander Sociaal Juridische Dienstverlening studeert. David en Samuel volgen de opleiding Bio-informatica en zitten momenteel in het derde jaar.

  We zijn gezamenlijk begonnen aan een onderzoeksproject om de motivatie en het plezier van sporters te begrijpen. Met als hoofdvraag: “Waar halen sporters in de leeftijdscategorie 19-23 die sporten op recreatief en selectie niveau hun plezier en motivatie uit om te sporten en hoe kan dat positief beïnvloed worden?”

  We zullen dit onderzoek uitvoeren door middel van een enquête en interviews met spelers van verschillende teams. Door hun ervaringen te verzamelen en te analyseren, hopen we inzichten te verkrijgen die bij kunnen dragen aan het behoud van plezier en motivatie in de sport."