• Toernooien

  Olympia heeft een lange traditie van allerlei soorten toernooien zowel op de vereniging als elders, zowel als gastlocatie, organisatie en als deelnemer. Voor leden en niet leden, voor jeugd tot veteraan, tussen voetbalverenigingen in de regio tot ver over de landgrenzen heen. Voor goede doelen, voor schoolvoetbal, ga maar zo door. EurOlympia (internationale toernooien voor de B junioren), ONEC (Oudste Clubs van Nederland)-toernooi, Ben Scholten (voor veteranen) en Frank Vervoort toernooi (pupillenkamp op zondagmorgen) zijn namen van toernooien die bij heel veel Olympianen mooie herinneringen oproepen. Op deze pagina informatie over:

  • Toernooicommissie jeugd - contactgegevens
  • Stroopwafeltoernooien - jeugd (incl. Ministarstoernooi voor de VBS)
  • Oliebollentoernooi - pupillen
  • Schoolvoetbal - voor leerlingen bovenbouw basisschool i.s.m. Sport.Gouda
  • O.N.E.C. toernooien - voor veteranen
  • Rijnmondcup - voor eerste teams senioren en jeugd
  • (ex)terne jeugdtoernooien - toernooikalender
 • Toernooicommissie jeugd

  Contact: e-mail: jeugdtoernooien@gcfc-olympia.nl   

  Eigen websitehttps://stroopwafeltoernooi.nl

  Leden commissie: Esther van Zutphen (tevens vertegenwoordiger commissie in de JC), André Flach (website beheer), Sandra Mourik, Eddie Rouwendal, Bas de Schipper en Jeske Meister. 

 • Stroopwafeltoernooien

  In 2016 heeft een groep ouders uit de jeugd  het initiaitief genomen om "stroopwafeltoernooien" te gaan organiseren. De eerste jaren waren niet-selectieteams de doelgroep. Daarna kwamen er aparte toernooien bij voor de Voetbalschool jeugd (het Ministars Toernooi), voor meiden en selectieteams.

  In seizoen 2018/2019 is een geheel vernieuwde toernooicommissie gestart. Zij zetten zich in om stroopwafeltoernooien voor de jeugd tussen O8 - O12 te organiseren. Voor meer informatie, kijk op de website www.stroopwafeltoernooi.nl. Met ook heel veel leuke foto's als herinnering aan de toernooien.

  Seizoen 2019/2020 is in januari voor de eerste keer een stroopwafeltoernooi voor O19-1 teams georganiseerd. Initiatiefnemer: Orbo Verschuur in samenwerking met de toernooicommissie. 

 • Oliebollentoernooi

  In samenwerking met de toernooicommissie is er een commissie actief rond het jaarlijkse Oliebollentoernooi. Ieder jaar wordt in de kerstvakantie voor de jongste jeugd het "Oliebollentoernooi" in de zaal georganiseerd. 

  Leden Oliebollentoernooi commissie: Hans Hagen en Rutger van der Kamp 

  Laatste nieuws december 2020 Ook voor 2020 was sporthal de Mammoet al gereserveerd en had de organisatie een programma klaar liggen. De KNVB sponsort het toernooi via een stimuleringsbudget. Vanwege de op 14 december 2020 door de rijksoverheid afgekondigde lockdown is het toernooi op30 december verplaatst naar de Olympiavelden. Online zijn de uitslagen van de wedstrijdjes te volgen. Oliebollen worden gesponsord door supermarkt Hoogvliet. Zie artikelen op deze website en Facebook Olympia.

 • Oliebollentoernooi 2020
 • Oliebollentoernooi 2017
 • Schoolvoetbal clinics - 2019
 • Schoolvoetbal Gouda rookvrij
 • Schoolvoetbal

  Ieder seizoen wordt op woensdagmiddagen in de maanden april / mei in Gouda een schoolvoetbal toernooi voor leerlingen in de bovenbouw van de basisscholen georganiseerd. Organisatie: Sport.Gouda i.s.m. de KNVB, Goudse basisscholen en de Goudse voetbalverenigingen. 

  Zie voor meer informatie en data in dit seizoen op deze website onder maatschappelijk.

 • O.N.E.C. toernooien

  Olympia is een van de oudste voetbalverenigingen van Nederland. Samen met andere oude voetbalverenigingen is in 1989 besloten om veteranentoernooien (35+ bij de start) te gaan organiseren onder de titel ONEC (= Om en Nabij de Eeuw Clubs). Er zijn sindsdien 11 officiële ONEC toernooien georganiseerd, waarbij Olympia in 2016 gastlocatie was. 

  Deelnemende clubs aan de ONEC organisatie:

  A.F.C. (Amsterdam), Ajax (Amsterdam), A.S.C. (Oegstgeest), Be Quick (Groningen), Black Devils, i.s.m. U.V.V. (Utrecht), Concordia (Delft), Forward (Groningen), Frisia (Leeuwarden), H.B.S. (Den Haag), Hercules (Utrecht), Kon. H.F.C. (Haarlem), Kon. H.V.V. (Den Haag), Kampong (Utrecht), L.S.C. (Sneek), Olympia (Gouda), EFC PW (Enschede), Quick (Den Haag), Robur et Velocitas (Apeldoorn), Sparta (Rotterdam), Kon. U.D. (Deventer), U.V.V., i.s.m. Black Devils (Utrecht), Victoria (Hilversum), V.O.C. (Rotterdam) en Z.A.C. (Zwolle)

  Website: http://www.onec-veteranen.nl/

  LAATSTE NIEUWS: het volgende ONEC toernooi wordt georganiseerd door de Black Devils en gespeeld op het terrein van Sv RAP in Amstelveen op 4 september 2021. Meer informatie volgt.

 • Olympia ONEC team in 2016
 • ONEC bij Olympia in 2016
 • Rijnmondcup

  Seizoen 2020/2021 wordt voor de zevende keer de VoetbalRijnmondcup georganiseerd. Dit is de opvolger van de vroegere AD/RD cup georganiseerd door het Algemeen Dagblad. Standaardelftallen, dames en jeugdelftallen kunnen door de vereniging voor deze cup worden aangemeld. De wedstrijden worden door de weeks in de avonduren gespeeld. Olympia heeft zich ook voor dit seizoen weer met meerdere teams ingeschreven. Voor informatie over welke clubs en teams er mee doen, uitslagen, wedstrijddagen, zie: voetbalrijnmondcup.nl/

 • Andere (uit)toernooien voor jeugdteams

  Voor de jeugdteams tot en met O12 wordt door de toernooicommissie jeugd tevens op verzoek een uit-toernooi gezocht. Op verzoek gaat de commissie ook achter een uit-toernooi aan voor de O13 t/m O19 leeftijd of een extra toernooi voor een pupillenteam. Geef als je dat wil, dat door aan je leeftijdscoördinator. Dan neemt de toernooicommissie contact met je op. Ook als je zelf een toernooi hebt gezien waaraan je mee zou willen doen: altijd eerst melden aan de toernooicommissie jeugd.

  Overzicht geplande toernooien per team:

  Na melding door de leeftijdscoördinator aan de toernooicommissie jeugd zal onderstaand overzicht worden bijgewerkt. Daarnaast staan alle ontvangen toernooien uit de regio hier vermeld. Wil je jezelf aanmelden voor één van de genoemde toernooien? Volg dan de instructie hier boven onder "Andere (uit)toernooien".

  Instructies bij gebruik van het toernooioverzicht:
  - kies rechts bovenin voor "Agenda"
  - klik op "Verder zoeken" om toernooien in de toekomst te tonen
  - klik op een toernooi om meer informatie te tonen
  - heb je vragen? neem contact op met de leeftijdscoördinator of toernooicommissie jeugd

 • Veteranen winnen zilveren slof