• Toernooien

  Olympia heeft een lange traditie van allerlei soorten toernooien zowel op de vereniging als elders, zowel als gastlocatie, organisatie en als deelnemer. Voor leden en niet leden, voor jeugd tot veteraan, tussen voetbalverenigingen in de regio tot ver over de landgrenzen heen. Voor goede doelen, voor schoolvoetbal, ga maar zo door. EurOlympia (internationale toernooien voor de B junioren), ONEC (Oudste Clubs van Nederland)-toernooi, Ben Scholten (voor veteranen) en Frank Vervoort toernooi (pupillenkamp op zondagmorgen) zijn namen van toernooien die bij heel veel Olympianen mooie herinneringen oproepen. Op deze pagina informatie over:

  • Toernooicommissie jeugd - contactgegevens
  • Stroopwafeltoernooien - jeugd (incl. Ministarstoernooi voor de VBS)
  • Oliebollentoernooi - pupillen
  • Schoolvoetbal - voor leerlingen bovenbouw basisschool i.s.m. Sport.Gouda
  • O.N.E.C. toernooien - voor veteranen
  • Rijnmondcup - voor eerste teams senioren en jeugd
  • (ex)terne jeugdtoernooien - toernooikalender
 • Toernooicommissie jeugd

  Contact: e-mail: jeugdtoernooien@gcfc-olympia.nl   

  Eigen websitehttps://stroopwafeltoernooi.nl

  Leden commissie: Esther van Zutphen (tevens vertegenwoordiger commissie in de JC), André Flach (website beheer), Sandra Mourik, Eddie Rouwendal, Bas de Schipper en Jeske Meister. 

 • Stroopwafeltoernooien

  In 2016 heeft een groep ouders uit de jeugd  het initiaitief genomen om "stroopwafeltoernooien" te gaan organiseren. De eerste jaren waren niet-selectieteams de doelgroep. Daarna kwamen er aparte toernooien bij voor de Voetbalschool jeugd (het Ministars Toernooi), voor meiden en selectieteams.

  In seizoen 2018/2019 is een geheel vernieuwde toernooicommissie gestart. Zij zetten zich in om stroopwafeltoernooien voor de jeugd tussen O8 - O12 te organiseren. Voor meer informatie, kijk op de website www.stroopwafeltoernooi.nl. Met ook heel veel leuke foto's als herinnering aan de toernooien.

  Seizoen 2019/2020 is in januari voor de eerste keer een stroopwafeltoernooi voor O19-1 teams georganiseerd. Initiatiefnemer: Orbo Verschuur in samenwerking met de toernooicommissie. 

 • Oliebollentoernooi

  In samenwerking met de toernooicommissie is er een commissie actief rond het jaarlijkse Oliebollentoernooi. Ieder jaar wordt in de kerstvakantie voor de jongste jeugd het "Oliebollentoernooi" in de zaal georganiseerd. 

  Leden Oliebollentoernooi commissie: Hans Hagen en Rutger van der Kamp 

  Laatste nieuws december 2021 Je kunt je aanmelden tot 7 december voor het Oliebollentoernooi op 30 december 2021  in Sporthal de Mammoet. Vol is vol! Oliebollen worden gesponsord door supermarkt Hoogvliet. 

  NB Vorig jaar (2020) zijn we vanwege de corona maatregelen uitgeweken naar ons eigen veld voor het oliebollentoernooi. Op dit moment (1/12/2021) kan het toernooi nog wel in de zaal plaatsvinden. Zie voor foto's editie 2020: Facebook Olympia

 • Oliebollentoernooi 2021
 • Oliebollentoernooi 2017
 • Schoolvoetbal clinics - 2019
 • Schoolvoetbal Gouda rookvrij
 • Schoolvoetbal

  Ieder seizoen wordt op woensdagmiddagen in de maanden april / mei in Gouda een schoolvoetbal toernooi voor leerlingen in de bovenbouw van de basisscholen georganiseerd. Organisatie: Sport.Gouda i.s.m. de KNVB, Goudse basisscholen en de Goudse voetbalverenigingen. 

  Zie voor meer informatie en data in dit seizoen op deze website onder maatschappelijk.

 • O.N.E.C. toernooien

  Olympia is een van de oudste voetbalverenigingen van Nederland. Samen met andere oude voetbalverenigingen is in 1989 besloten om veteranentoernooien (35+ bij de start) te gaan organiseren onder de titel ONEC (= Om en Nabij de Eeuw Clubs). Er zijn sindsdien 11 officiële ONEC toernooien georganiseerd, waarbij Olympia in 2016 gastlocatie was. 

  Deelnemende clubs aan de ONEC organisatie:

  A.F.C. (Amsterdam), Ajax (Amsterdam), A.S.C. (Oegstgeest), Be Quick (Groningen), Black Devils, i.s.m. U.V.V. (Utrecht), Concordia (Delft), Forward (Groningen), Frisia (Leeuwarden), H.B.S. (Den Haag), Hercules (Utrecht), Kon. H.F.C. (Haarlem), Kon. H.V.V. (Den Haag), Kampong (Utrecht), L.S.C. (Sneek), Olympia (Gouda), EFC PW (Enschede), Quick (Den Haag), Robur et Velocitas (Apeldoorn), Sparta (Rotterdam), Kon. U.D. (Deventer), U.V.V., i.s.m. Black Devils (Utrecht), Victoria (Hilversum), V.O.C. (Rotterdam) en Z.A.C. (Zwolle)

  Website: http://www.onec-veteranen.nl/

  LAATSTE NIEUWS: het laatste ONEC toernooi waar Olympia aan heeft mee gedaan is georganiseerd door de Black Devils en is gespeeld op het terrein van Sv RAP in Amstelveen op 4 september 2021. Het 35+ team is pas uitgeschakeld in de halve finanale door toernooiwinnaar Ajax. 55+ werd derde in de poule door winst op LSC 1890 met doelpunten van Paul Kraaijeveld en de voorzitter. De pijntjes na afloop waren talrijk. Volgende keer eerst op een hard trainingskamp bij Olympia!

 • Olympia 35+ bij ONEC 2021
 • Olympia 55+ bij ONEC 2021
 • Olympia ONEC team in 2016
 • ONEC bij Olympia in 2016
 • Rijnmondcup

  Seizoen 2021/2022 wordt weer de VoetbalRijnmondcup georganiseerd met een nieuwe naamgever FIDES. Dit is de opvolger van de vroegere AD/RD cup georganiseerd door het Algemeen Dagblad. Standaardelftallen, dames en jeugdelftallen kunnen door de vereniging voor deze cup worden aangemeld. De wedstrijden worden door de weeks in de avonduren gespeeld. Olympia heeft zich ook voor dit seizoen weer met meerdere teams ingeschreven. Voor informatie over welke clubs en teams er mee doen, uitslagen, wedstrijddagen, zie: voetbalrijnmondcup.nl/

  Wedstrijden o.a.: 

  • 26/10/2021 OLympia 1 - MSV'71 20.00 uur
  • 9/11/2021 BVCB - Olympia (O23 de Drukzo Talentcup, knock out toernooi)
 • Andere (uit)toernooien voor jeugdteams

  Voor de jeugdteams tot en met O12 wordt door de toernooicommissie jeugd tevens op verzoek een uit-toernooi gezocht. Op verzoek gaat de commissie ook achter een uit-toernooi aan voor de O13 t/m O19 leeftijd of een extra toernooi voor een pupillenteam. Geef als je dat wil, dat door aan je leeftijdscoördinator. Dan neemt de toernooicommissie contact met je op. Ook als je zelf een toernooi hebt gezien waaraan je mee zou willen doen: altijd eerst melden aan de toernooicommissie jeugd.

  Overzicht geplande toernooien per team:

  Na melding door de leeftijdscoördinator aan de toernooicommissie jeugd zal onderstaand overzicht worden bijgewerkt. Daarnaast staan alle ontvangen toernooien uit de regio hier vermeld. Wil je jezelf aanmelden voor één van de genoemde toernooien? Volg dan de instructie hier boven onder "Andere (uit)toernooien".

  Instructies bij gebruik van het toernooioverzicht:
  - kies rechts bovenin voor "Agenda"
  - klik op "Verder zoeken" om toernooien in de toekomst te tonen
  - klik op een toernooi om meer informatie te tonen
  - heb je vragen? neem contact op met de leeftijdscoördinator of toernooicommissie jeugd

 • Veteranen winnen zilveren slof