• Tom Kraaijeveld ontvangt speld voor 40 jaar lidmaatschap

  31 jul 2022
  |
  • 0
 • Jaarlijks worden tijdens de speldendragersbijeenkomst de spelden uitgereikt voor langdurig lidmaatschap van GC&FC Olympia. Door corona is het echter alweer een tijd geleden dat de laatste bijeenkomst plaatsgevonden heeft. Op donderdag 28 juli was er een speciale uitreiking aan Tom Kraaijeveld op zijn 48e verjaardag. Broer Paul en een aantal vrienden hadden bij Olympia een verjaardag BBQ georganiseerd. Het werd een mooie, zeer gezellige maar ook emotionele gebeurtenis vanwege de beperkte levensverwachting van Tom door de gevreesde ziekte met de grote K.

  Tom is in 1980 op 6-jarige leeftijd lid geworden van Olympia. Hij komt ook uit een ware Olympia familie want broer Paul en ook vader Peter zijn speldendrager. Ook neef Rick voetbalde lang bij onze club en zoon Daniel heeft er korte tijd gespeeld. Als voetballer speelde Tom in de jeugd in de niet-selectie elftallen, hij was een liefhebber maar geen ‘trainingsbeest’. Na zijn actieve voetbaltijd Is Tom ook als vrijwilliger actief geweest bij Olympia. Zo was hij samen met Paul Spijkerman leider van juniorenteams en hij was jarenlang redactielid van clubblad De Olympiaan. Dit in een tijd dat er regelmatig spraakmakende artikelen verschenen die werden overgenomen door de Goudsche Courant. Een artikel over het mogelijk beginnen met betalen van 1e elftal spelers leidde destijds tot veel ophef en een extra ledenvergadering (waar uiteraard werd besloten om niet tot betalen over te gaan…..).

  Naast Olympia is Sparta Rotterdam een grote voetballiefde, een liefde die wordt gedeeld met de hele familie Kraaijeveld. Ook in zijn werkkring heeft voetbal voor Tom jarenlang een grote rol gespeeld. Hij werkte op de beeldredactie van het weekblad Voetbal International dat onder hoofdredacteur Johan Derksen lang was gevestigd aan de Blekerssingel in Gouda. Op donderdagavonden en zaterdagmiddagen is Tom veelal te vinden aan de Olympia bar om met zijn vrienden wat te drinken en bij te praten en gebeurtenissen van een kritische noot te voorzien.

  Tom, van harte gefeliciteerd met de 40-jarige speld en heel veel dank voor je jarenlange betrokkenheid en de vriendschappen bij onze club!

  Edo Neefjes.