• Update corona protocol per 5 juni

  3 jun 2021
 • Met ingang van a.s. zaterdag 5 juni 2021 maken we met het voetbal een grote stap vooruit! De coronabesmettingen dalen sterk, evenals het aantal corona gerelateerde ziekenhuisopnames, waardoor er versoepelingen mogelijk zijn: 

  1. Jeugdteams t/m de leeftijdscategorie O18 mogen weer wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen. Dat doen ze in de KNVB Regiocup die aanstaande zaterdag start. Het zijn vier speelrondes. Het wedstrijdprogramma kun je o.a. zien op de Homepage van deze website en op de teampagina's jeugd met daar ook informatie over poule-indeling, standen, etc. vanaf de O11 leeftijd. Voor de KNVB-regiocup gelden iets andere regels als het gaat om 'arbitrage' en iedere wedstrijd moet eindigen met een winnaar. Dus eindigt de wedstrijd in gelijkspel, dan volgen direct strafschoppen. 
  2. Alle senioren mogen weer met elkaar voetballen. Er hoeft vanaf 5 juni geen 1,5 meter afstand meer te worden gehouden tijdens het sporten, ook niet bij 27 jaar en ouder bij alle sporten waar dat nodig is voor de sportbeoefening. Zoals bij voetballen. Er mag nog niet tegen teams van andere verenigingen gevoetbald worden.

  Publiek is nog steeds niet toegestaan op de sportvelden. Ouders/verzorgers, die echt nodig zijn voor vervoer naar een wedstrijd, vallen onder teambegeleiding en mogen met het team mee. Bij wedstrijden in Gouda gaan teams met de fiets.

  Kleedkamers blijven gesloten voor de jeugd. Senioren mogen met max 6 spelers per toerbeurt en max 2 tegelijk douchen in hun team gebruik maken van een kleedkamer. De kantine en het terras zijn nog gesloten.

  En de 1,5 meter basisregel blijft als je niet aan het voetballen bent onverkort van toepassing!

  De aangepaste regels zijn verwerkt in het Olympiaprotocol, dat je op de Homepage kunt vinden. Check en respecteer bij uitwedstrijden altijd het protocol van de uit-vereniging. Bij de meeste verenigingen vind je een link naar hun protocol bij je wedstrijd in de apps van Voetbal.NL en Wedstrijdzakenapp KNVB.

  Heel veel plezier allemaal met het mooiste spelletje dat er is .....