• Wat is VoetbalFIT voor Vrouwen 30+?

  Rondjes lopen in het park saai? Een Oranje Leeuwin worden te veel van het goede? Kom dan meedoen met VoetbalFIT, wekelijks op donderdagavond van 20.15 tot 21.30 uur en op vrijdagavond van 19.45 tot 21.00 uur bij GC&FC Olympia. Al het beste van bootcampen, de lol van het voetbalspel, de gezelligheid van een teamsport.

  VoetbalFIT = skills en conditie. De training start met een warming up, gevolgd door conditie-, krachtoefeningen en voetbal skills. Afsluitend brengen we het geleerde in de praktijk met een partijtje voetbal. En: voor wie wil een drankje in het clubgebouw na afloop.

  Pilot  Olympia is deze nieuwe activiteit in september 2020 als pilot gestart met steun van de Goudse Sport Impuls regeling. Dankzij deze subsidie kun je gratis meedoen tot en met half mei 2021 (termijn is verlengd vanwege corona). Vanwege de grote belangstelling is in oktober met een tweede trainingsgroep gestart. Er geldt een maximum van 25 deelneemsters per groep. Iedere deelneemeester ontvangt een mooi Olympia trainings-shirt in bruikleen. Na een evaluatie volgt er in mei een update over het vervolg programma.

  Mee doen?  Wil jij mee doen met VoetbalFIT? Meld je dan aan als aspirant lid op deze website en vul bij toelichting in dat het gaat om ‘Voetbal FIT VR 30+’ en naar welke avond je voorkeur uitgaat. Is de groep vol, dan ontvang je bericht dat je op de wachtlijst staat. Momenteel is er alleen nog plek voor de vrijdagavondgroep.

  Programma

  • Donderdagavond van 20.15 tot 21.30 uur op het trainingsveld van GC&FC Olympia (natuurgras) - kleedkamer 11
  • trainers: Lars Harfterkamp en Annabel Schouten (zie voor info hieronder)
  • Vrijdagavond van 19.45 tot 21.00 uur op veld 2 (kunstgras) van Olympia - kleedkamer 11
  • Trainer: vacature (t/m april 2021 Karin Vermeulen, zie voor info hieronder)

  Contact  Heb je nog vragen? Stuur dan een berichtje naar voetbalfit@gcfc-olympia.nl. Coördinator Eva van Groningen neemt dan contact met je op. Mocht je niet in de doelgroep vrouwen 30+ vallen maar wel geïnteresseerd zijn dan horen we dat ook graag!

  Corona  We hebben binnen de corona beperkingen 8 keer trainingen aangeboden in groepjes van 4 met instructie per groepje. Met enthousiaste deelnemers. Maar omdat het te ver af staat van wat we willen bieden met VoetbalFIT hebben we besloten de pilot termijn te verlengen en te herstarten als er 'gewoon' in teamverband gesport en dus ook gevoetbald kan worden.

  Vacature Voor de vrijdagavondgroep zijn we op zoek naar een trainer om Karin Vermeulen op te volgen. Lijkt het jou leuk? Heb je vragen hierover? Neem contact op met Edo of Wilma Neefjes, ondersteuners van de pilot vanuit Olympia. 

  Foto's hieronder: persfotograaf Pim Waslander (2e en 3e) en Wilma Neefjes.

 • De trainers

  De trainer donderdagavond

  Lars Harfterkamp is werkzaam als (sport)fysiotherapeut en een ervaren voetballer en trainer. Haalt plezier uit bewegen van en met mensen en is een rasechte Olympiaan. Met deze achtergrond weet hij precies de juiste combinatie te maken voor VoetbalFIT. Hij heeft dan ook veel zin om er een succes van te maken! Lars is de ontwikkelaar van de oefenstof, die we aanbieden bij VoetbalFIT. 

  Assistent trainer donderdag

  Annabel Schouten voetbalt zelf in MO17-1. Zij is eerstejaars student sport en bewegen in Utrecht en loopt o.a. stage bij SPORT.GOUDA. Eerder trainde ze een meisjesteam bij Olympia. Op donderdagavond assisteert zij Lars bij de training. 

  De trainer vrijdagavond

  Karin Vermeulen is een sportieve 50+ dame. Hardlopen en daardoor fit blijven is een van haar passies. Anderen motiveren om te bewegen en daarbij coachen doet zij graag. Daarnaast is zij een enthousiaste voetbalfan. Karin was eerder actief in de jeugdcommissie voor het ontwikkelen van het meidenvoetbal bij Olympia.

 • In de pers

  Hoe in 2020 weer een nieuwe activiteit aan het aanbod bij Olympia is toegevoegd   Februari 2020 startte een groep vrouwen met recreatief onderling voetballen na een oproep op Facebook door voorheen voetbalster Vrouwen 1 Eva van Groningen. Door corona lag het na twee keer al weer stil.

  Het initiaitief leek aan te sluiten op een behoefte aan een meer vrijblijvende vorm van samen bewegen en contact hebben, die gesignaleerd was in het kennisnetwerk sport&sociaal domein, waar ook Olympia actief in is. Mede geïnspireerd door Kicksfit van de KNVB heeft een team van 4 Olympianen in de zomer van 2020 het programma VoetbalFIT ontwikkeld. Dankzij steun van de Goudse Sportimpulsregeling konden we met deze nieuwe activiteit in seizoen 2020/2021 als pilot starten. Werving deelnemers begon met een persbericht: zie het artikel in de Goudse Post. Over de ontwikkeling van het programma en de start van een tweede groep kun je lezen in het artikel in het AD Groene Hart.