• Wat is VoetbalFIT voor Vrouwen 30+?

  • Rondjes lopen in het park saai?
  • Een Oranje Leeuwin worden te veel van het goede?
  • Kom dan meedoen met VoetbalFIT! 
  • Al het beste van bootcampen, de lol van het voetbalspel en de gezelligheid van een teamsport.  

  VoetbalFIT = skills en conditie. De training start met een warming up, gevolgd door conditie-, krachtoefeningen en voetbal skills. Afsluitend brengen we het geleerde in de praktijk met een partijtje voetbal. En: voor wie wil een drankje in het clubgebouw na afloop. Het is niet noodzakelijk dat je een achtergrond hebt in voetbal of bootcamp. Iedereen is welkom! Kom het gewoon eens proberen! 

  Aanbod trainingen VoetbalFIT gaat seizoen '23/'24 het vierde jaar in. Yvette Baks, deelneemster van het eerste uur bereid de trainingen voor. Zij is sinds de tweede helft van seizoen '21/'22 trainster (vrijwilliger) bij de groep. Is Yvette verhinderd dan neemt een van de deelnemers de voorbereiding over.

  • De trainingen gaan door bij minimaal 8 vrouwen. Er is een maximum van 16 deelnemers. Is de training vol, dan kun je een berichtje plaatsen in Teamy en nodigt Yvette je persoonlijk uit als de training van die avond zich er voor leent. Aanmelden voor de training kun je in de week zelf via de zogenaamde Teamy app. Die Teamy app wordt gedeeld met de deelnemers aan trainingen op dinsdagavond waar ook leden van VoetbalFIT welkom zijn.
  • De trainingen zijn op de eerste helft van het natuurgras trainingsveld op donderdagavond van 20.15 - 21.30 uur. Tenzij er plek is op kunstgrasveld 2b. Bij afkeuren van het veld schuift de training waar mogelijk in op veld 2.
  • Je kunt je in kleedkamer 6 omkleden. Er zijn lockers in de hal voor waardevolle spullen.

  Samenstelling groep De deelnemers aan VoetbalFIT zijn een mix van vrouwen die alleen aan VoetbalFIT meedoen of soms ook op de dinsdagavond recreatief meetrainen en deelnemers die tevens meedoen aan de vrouwencompetititie 7x7 op de vrijdagavond, waarvan een een aantal spelers uit VR18+ jonger zijn dan 30 jaar. 

  Mee doen?  Wil jij mee doen met VoetbalFIT? Meld je dan aan als aspirant lid op deze website en vul bij toelichting in dat het gaat om ‘Voetbal FIT vr 30+".  Is er plek, dan word je eerst uitgenodigd voor een proeftraining om kennis te maken met VoetbalFIT.  Ga je door, dan ontvang je een inschrijfformulier van de ledenadministratie en heten we je graag welkom bij Olympia! VoetbalFIT is populair. Daardoor kan het zijn dat je op een wachtlijst komt. 

  Contact  Heb je vragen? Stuur dan een berichtje naar voetbalfit@gcfc-olympia.nl dan neemt Wilma Neefjes, eerste aanspreekpunt binnen Olympia voor aspirant-deelnemers contact met je op. Via de teamy app geven deelnemers per trainingsavond aan of ze aanwezig zijn. Het is een communicatiegroep samen met de deelnemers aan trainingen vrouwen recreatief op vrijdagavond

  Contributie Zie voor een volledig tarievenoverzicht prijspeil seizoen '23/'24 de pagina lid worden.

  Als je nieuw lid wordt, betaal je eenmalig €15 inschrijfgeld. 

  Voor leden, die tevens 7x7 vrouwencompetitie spelen is meedoen met VoetbalFIT op donderdagavond en/of trainen op dinsdagavond in de contributie competitie incl. trainen inbegrepen. Op deze contributie is korting mogelijk als je actief bent als vaste vrijwilliger (>20 uur per lopend seizoen).

  Drie foto's hieronder tijdens de training in oktober 2020 (door sportfotograaf AD Pim Waslander)

 • Bij de training van 24 augustus 2023
 • Bij de eerste training seizoen '22/'23
 • VoetbalFIT Kerst 2023
 • De trainer stelt zich voor

  Yvette Baks Hi! Ik ben Yvette, 35 jaar en moeder van Valerie (6). Bij het begin van de Olympia dames (voetballen op zondag), heb ik een aantal jaar in het team gevoetbald. Met de komst van mijn dochter ben ik gestopt, maar nu heel blij met het initiatief van VoetbalFIT. Graag wil ik samen met jullie als trainer het plezier van voetballen hervatten. Tot snel!

  Yvette heeft eerder samen met Jeske Meister, nog deelneemster bij VoetbalFIT, de trainingen verzorgd in de tweede seizoenshelft van seizoen '21/'22. Sinds seizoen '22/'23 is Yvette de vaste trainster van de groep. Yvette speelt ook voetbalcompetitie 7x7 op vrijdagavond in VR1 18+.

 • Wervingsposter pilot seizoen '20/'21
 • Hoe het begon in 2020. En VoetbalFIT in de pers.

  Hoe in 2020 weer een nieuwe activiteit aan het aanbod bij Olympia is toegevoegd   Februari 2020 startte een groep vrouwen met recreatief onderling voetballen na een oproep op Facebook door voorheen voetbalster Vrouwen 1 Eva van Groningen. Door corona lag het na twee keer al weer stil.

  Het initiatief leek aan te sluiten op een behoefte aan een meer vrijblijvende vorm van samen bewegen en contact hebben, die ook gesignaleerd was in het kennisnetwerk sport&sociaal domein, waar Olympia actief in is. Mede geïnspireerd door Kicksfit van de KNVB heeft een team van 4 Olympianen - trainer Lars Harfterkamp, coördinator Eva van Groningen en vanuit het bestuur Edo Neefjes en contactpersoon maatschappelijke activiteiten en tevens communicatie Wilma Neefjes - in de zomer van 2020 het programma VoetbalFIT ontwikkeld. Dankzij steun van de Goudse Sportimpulsregeling konden we met deze nieuwe activiteit in seizoen 2020/2021 als pilot starten. Werving deelnemers begon o.m. met een persbericht: zie het artikel in de Goudse Post. Over de ontwikkeling van het programma en de start van een tweede groep kun je lezen in het artikel in het AD Groene Hart. 

  De pilot is ondanks corona een succes geweest. Zo'n 50 deelnemers hebben gratis kunnen proeven van deze nieuwe activiteit met dank aan 5 trainers en een aantal gasttrainers. Een deel van de pilotgroep is het seizoen daarna met VoetbalFIT door gegaan. Een deel is recreatief gaan trainen, meestal in combinatie met vrouwencompetitie 7x7 op de vrijdag.