• Wat is VoetbalFIT voor Vrouwen 30+?

  • Rondjes lopen in het park saai?
  • Een Oranje Leeuwin worden te veel van het goede?
  • Kom dan meedoen met VoetbalFIT! 
  • Al het beste van bootcampen, de lol van het voetbalspel, de gezelligheid van een teamsport.

  VoetbalFIT = skills en conditie. De training start met een warming up, gevolgd door conditie-, krachtoefeningen en voetbal skills. Afsluitend brengen we het geleerde in de praktijk met een partijtje voetbal. En: voor wie wil een drankje in het clubgebouw na afloop.

  VoetbalFIT seizoen 2021/2022 In seizoen 2020/2021 hebben we een pilot gedraaid met steun van de Goudse Sport Impulsregeling. Ondanks corona een succes waarbij ruim 50 deelneemsters gratis hebben kunnen proeven van deze nieuwe activiteit. We gaan dan ook door!

  In de periode september - december 2021 bieden we 15 VoetbalFIT trainingen aan op donderdagavond van 20.15 tot 21.30 uur op het trainingsveld (natuurgras). Er is plek voor maximaal 20 deelnemers. Bij een wachtlijst krijgen speelsters in de 7x7 vrouwencompetitie op vrijdagavond voorrang. 

  Bij voldoende enthousiaste deelnemers en een goede opvolger van Lars Harfterkamp als trainer willen we in de tweede seizoensheft nog een serie trainingen via VoetbalFIT aanbieden. Zodra hier informatie over is, wordt het met de huidige deelnemers gedeeld en op deze websitepagina gepubliceerd. 

  Trainingsavonden (tweede seizoenshelft onder voorbehoud)

  • donderdagavond 20.15 - 21.30 uur trainingsveld (natuurgras) Zie het trainingsschema
  • data: 
  • Inhaalavond bij eerdere afgelasting: 
  • Kleedkamer 11

  Contributie Je betaalt €119 voor 15 trainingen o.l.v. een trainer (zie hieronder) in de periode 2022 en eenmalig €15 euro inschrijfgeld als je nieuw lid bent. Je krijgt €25 korting op de contributie als je (1) Ouder van een jeugdlid van Olympia / vaste vrijwilliger bij Olympia bent voor >20 uur per seizoen en/of €25 korting als je (2) speelt in een team van de vrijdagavondcompetitie 7x7

  Mee doen?  Wil jij mee doen met VoetbalFIT? Meld je dan aan als aspirant lid op deze website en vul bij toelichting in dat het gaat om ‘Voetbal FIT VR 30+’.  Geef ook graag aan of je voor korting in aanmerking komt.

  Contact  Heb je nog vragen? Stuur dan een berichtje naar voetbalfit@gcfc-olympia.nl. Coördinator Jeske Meister neemt dan contact met je op. Communicatie over trainingen e.d. gaat via een app-groep voor deelnemers en de trainers. Via de teamy app geven deelnemers aan of ze aanwezig zijn.

  Corona Als er door de overheid beperkende maatregelen zijn voor de sport worden die vertaald naar de situatie bij Olympia. Actuele informatie is te vinden op de Homepage bij het corona protocol en in nieuwsberichten. 

  Drie foto's tijdens de training in oktober 2020 (door sportfotograaf AD Pim Waslander)

 • Trainingsgroep 1e seizoenshelft 2021/2002 met trainer Lars in het blauw
 • Start promotie VoetbalFIT in 2020 Lars - Eva en Arlette
 • De trainers en coördinator stellen zich voor

  De trainers

  Lars Harfterkamp (pilot en eerste seizoenshelft 2021/2022) is werkzaam als (sport)fysiotherapeut en een ervaren voetballer en trainer. Haalt plezier uit bewegen van en met mensen en is een rasechte Olympiaan. Met deze achtergrond weet hij precies de juiste combinatie te maken voor VoetbalFIT. Lars is de ontwikkelaar van de oefenstof, die we aanbieden bij VoetbalFIT. Op 1 januari 2022 start Lars met een baan, die nietmeer te combineren is met VoetbalFIT. Dank voor je enorme inzet en succes!

  Yvette Baks Hi! Ik ben Yvette, 32 jaar en moeder van Valerie (3). Vanaf het begin van de Olympia dames, heb ik een aantal jaar in het team gevoetbald. Met de komst van mijn dochter ben ik gestopt, maar nu heel blij met het initiatief van VoetbalFIT. Graag wil ik samen met jullie als trainer het plezier van voetballen hervatten. Tot snel! Yvette is gestart in mei 2021 als trainer en volgde Karin Vermeulen op.

  Coördinator VoetbalFIT

  Jeske Meister is coördinator sinds mei 2021. Jeske is deelnemer van VoetbalFIT van het eerste uur. Ze heeft zelf een blauwe maandag in Reeuwijk gevoetbald en is via haar zoontje van nu 7 jaar, twee jaar terug bij Olympia terecht gekomen. Jeske is bij Olympia ook actief in de Toernooicommissie van de jeugd. Als coördinator verzorgt Jeske onder andere de communicatie. Vanaf mei 2021 heeft Jeske de coördinator taken overgenomen van Eva van Groningen.

 • Hoe het begon in 2020. En VoetbalFIT in de pers.

  Hoe in 2020 weer een nieuwe activiteit aan het aanbod bij Olympia is toegevoegd   Februari 2020 startte een groep vrouwen met recreatief onderling voetballen na een oproep op Facebook door voorheen voetbalster Vrouwen 1 Eva van Groningen. Door corona lag het na twee keer al weer stil.

  Het initiatief leek aan te sluiten op een behoefte aan een meer vrijblijvende vorm van samen bewegen en contact hebben, die ook gesignaleerd was in het kennisnetwerk sport&sociaal domein, waar Olympia actief in is. Mede geïnspireerd door Kicksfit van de KNVB heeft een team van 4 Olympianen trainer Lars Harfterkamp, coördinator Eva van Groningen en vanuit het bestuur Edo Neefjes en contactpersoon maatschappelijke activiteiten Wilma Neefjes in de zomer van 2020 het programma VoetbalFIT ontwikkeld. Dankzij steun van de Goudse Sportimpulsregeling konden we met deze nieuwe activiteit in seizoen 2020/2021 als pilot starten. Werving deelnemers begon met een persbericht: zie het artikel in de Goudse Post. Over de ontwikkeling van het programma en de start van een tweede groep kun je lezen in het artikel in het AD Groene Hart.