• Wat is VoetbalFIT voor Vrouwen 30+?

  Rondjes lopen in het park saai? Een Oranje Leeuwin worden te veel van het goede? Kom dan meedoen met VoetbalFIT, wekelijks op donderdagavond van 20.15 tot 21.30 uur en op vrijdagavond van 19.45 tot 21.00 uur bij GC&FC Olympia. Al het beste van bootcampen, de lol van het voetbalspel, de gezelligheid van een teamsport.

  VoetbalFIT = skills en conditie. De training start met een warming up, gevolgd door conditie-, krachtoefeningen en voetbal skills. Afsluitend brengen we het geleerde in de praktijk met een partijtje voetbal. En: voor wie wil een drankje in het clubgebouw na afloop.

  Pilot  Olympia is deze nieuwe activiteit in de eerste week van september 2020 als pilot gestart met steun van de Goudse Sport Impuls regeling. Dankzij deze subsidie kun je gratis meedoen tot en met einde seizoen 2021 (termijn is verlengd vanwege corona). Vanwege de grote belangstelling is in oktober met een tweede trainingsgroep gestart. Iedere deelneemster ontvangt een mooi Olympia trainings-shirt in bruikleen. Daarnaast heb je voetbalschoenen, scheenbeschermers en makkelijk zittende kleding nodig. Er is beperkt budget om bij de aanschaf hiervan te helpen als je inkomen laag is. Na een evaluatie volgt er in juni 2021 een update over het vervolg programma.

  Mee doen?  Wil jij mee doen met VoetbalFIT? Meld je dan aan als aspirant lid op deze website en vul bij toelichting in dat het gaat om ‘Voetbal FIT VR 30+’. Op dit moment zitten de groepen vol en kom je op een wachtlijst en houden we je op de hoogte van het vervolg in seizoen 2021/2022.

  Contact  Heb je nog vragen? Stuur dan een berichtje naar voetbalfit@gcfc-olympia.nl. Coördinator Jeske Meister neemt dan contact met je op. Mocht je niet in de doelgroep vrouwen 30+ vallen maar wel geïnteresseerd zijn dan horen we dat ook graag! Communicatie over trainingen e.d. gaat via app-groepen voor deelnemers.

  Corona  Vanwege corona hebben we het programma moeten aanpassen en is de pilot termijn verdubbeld. Er is een aantal weken getraind in groepjes van 4 op 1,5 meter afstand. De regels uit het coronaprotocol van Olympia zijn van toepassing. 

  Laatste nieuws van 8 juni 2021 We gaan vanaf deze week (vanwege onderhoud velden) met de hele groep naar de vrijdag op kunstgras veld 2, eerste keer dus op 11 juni. We mogen weer voetballen! Dus partijtje spelen is weer onderdeel van de training. Trainingstijd: 20.00 tot 21.15 uur.  De pilot eindigt de week voor de zomervakantie. Voor die tijd laten we weten welke mogelijkheden we volgend seizoen bieden.

  Foto's onder: tijdens de training in oktober 2020 (door sportfotograaf Pim Waslander)

 • Trainer en ontwikkelaar oefenstof Lars Harfterkamp, coördinator Eva van Groningen en deelneemster 1e uur Arlette van Schie
 • Annebel Schouten en Lars Harfterkamp
 • Trainster Yvette Baks
 • De trainers en coördinator

  De trainer donderdagavond

  Lars Harfterkamp is werkzaam als (sport)fysiotherapeut en een ervaren voetballer en trainer. Haalt plezier uit bewegen van en met mensen en is een rasechte Olympiaan. Met deze achtergrond weet hij precies de juiste combinatie te maken voor VoetbalFIT. Hij heeft dan ook veel zin om er een succes van te maken! Lars is de ontwikkelaar van de oefenstof, die we aanbieden bij VoetbalFIT. 

  Assistent trainer donderdag

  Annebel Schouten voetbalt zelf in MO17-1. Zij is eerstejaars student sport en bewegen in Utrecht en loopt o.a. stage bij SPORT.GOUDA. Eerder trainde ze een meisjesteam bij Olympia. Op donderdagavond assisteerde zij Lars bij de training. Momenteel herstelt ze van een zware blessure.

 • De trainer vrijdagavond

  Yvette Baks: Hi! Ik ben Yvette, 32 jaar en moeder van Valerie (3). Vanaf het begin van de Olympia dames, heb ik een aantal jaar in het team gevoetbald. Met de komst van mijn dochter ben ik gestopt, maar nu heel blij met het initiatief van VoetbalFIT. Graag wil ik samen met jullie, als trainer op de vrijdag, het plezier van voetballen hervatten. Tot snel! Yvette start in mei 2021 als trainer en volgt Karin Vermeulen op.

 • Coördinator VoetbalFIT

  Jeske Meister is coördinator sinds mei 2021. Jeske is deelnemer van VoetbalFIT van het eerste uur. Ze heeft zelf een blauwe maandag in Reeuwijk gevoetbald en is via haar zoontje van nu 7 jaar, twee jaar terug bij Olympia terecht gekomen. Jeske is bij Olympia ook al actief in de Toernooicommissie van de jeugd. Vanaf mei 2021 neemt Jeske de coördinator taken over van Eva van Groningen.

 • Hoe het begon. En in de pers.

  Hoe in 2020 weer een nieuwe activiteit aan het aanbod bij Olympia is toegevoegd   Februari 2020 startte een groep vrouwen met recreatief onderling voetballen na een oproep op Facebook door voorheen voetbalster Vrouwen 1 Eva van Groningen. Door corona lag het na twee keer al weer stil.

  Het initiaitief leek aan te sluiten op een behoefte aan een meer vrijblijvende vorm van samen bewegen en contact hebben, die ook gesignaleerd was in het kennisnetwerk sport&sociaal domein, waar Olympia actief in is. Mede geïnspireerd door Kicksfit van de KNVB heeft een team van 4 Olympianen in de zomer van 2020 het programma VoetbalFIT ontwikkeld. Dankzij steun van de Goudse Sportimpulsregeling konden we met deze nieuwe activiteit in seizoen 2020/2021 als pilot starten. Werving deelnemers begon met een persbericht: zie het artikel in de Goudse Post. Over de ontwikkeling van het programma en de start van een tweede groep kun je lezen in het artikel in het AD Groene Hart.