• Voetbalschool

  Vanaf 5 jaar zijn kinderen van harte welkom bij de Voetbalschool (VBS) van Olympia!

  Centraal staat: plezier hebben in het spelletje en met elkaar.

  In het eerste jaar is het vooral vrienden worden met de bal. Waar de bal aan het begin nog de grootste vijand kan zijn, zie je aan het einde van het 1e seizoen dat ze vaak al aardig kunnen dribbelen. Er worden dus veel spelletjes gedaan waarbij veelvuldig balcontact aanwezig is. Wedstrijdjes spelen ze dan vooral in de 2 tegen 2 voetbalvorm. In het tweede jaar wordt ook 4 tegen 4 gespeeld. Kinderen vallen na de kerstvakantie soms in bij een O8-team als voorbereiding op het jaar daarop. In de VBS worden kinderen vooral uitgedaagd om individuele vaardigheden te laten zien en ontwikkelen. Dribbelen, drijven, pingelen en afpakken. Leren overspelen en spelverdeling hebben nog geen prioriteit. Dat komt pas als ze wat ouder zijn.

 • Trainingen

  Er zijn twee trainingen per week:

  1. Woensdagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur. De trainingen worden geleid door technisch coördinator (TC) pupillen Robin van Duin. Studenten sport & bewegen van het MBO Rijnland en trainers van Olympia assisteren.
  2. Zaterdagmorgen van 8.30 tot 9.45 uur. Deze trainingen worden gecoördineerd door TC VBS Michael in ’t Hout. De kinderen trainen als team. De veldtrainers zijn vooral ouders, vaak tevens coach van een team.
 • Teamindeling, wedstrijdjes, extra activiteiten, lid worden

  Spelers worden ingedeeld in teams als Juventus, AC of Inter Milan. Ze krijgen tenues in bruikleen gesponsord door 100% Voetbal. Er zijn geen aparte meisjesteams. Voor een goede ontwikkeling is de KNVB er voorstander van om de jongste pupillen gemengd te laten voetballen. Na de kerstvakantie worden de teams (5 spelers) opnieuw ingedeeld. 

  Wedstrijdjes   Op zaterdag doen er wekelijks twee VBS-teams mee aan de Groene Hart Competitie (GHC). Dit is een 4x4 competitie opgericht door omliggende verengingen. Denk aan Woerden en Haastrecht, maar ook veel Goudse verenigingen doen mee. De TC’s bepalen welke spelers hier aan toe zijn.

  Extra activiteiten  Pietentraining, Oliebollen en MiniStars toernooi zijn jaarlijkse evenementen waar de Voetbalschool spelertjes aan mee kunnen doen. Vooral heel gezellig, maar ook goed voor de ontwikkeling.

  Lid worden?  Meld je aan via het aanmeldformulier op deze website, dan nemen we graag contact met je op. Gedurende het seizoen zijn er vriendjesmiddagen of gratis clinics (vaak in periode mei/juni) om kennis te maken met de Voetbalschool. Let op Facebook en de agenda op de website voor aankondiging van deze activiteiten. 

  Voetbalschool een super leuke start van een lang voetballeven ...

 • Clinics voorjaar 2020
 • Voetbalschool clinic winter 2021 - klik voor link naar foto album Facebook
 • Sponsor