• Vrouwen recreatief

  Seizoen 2021/2022 zijn we gestart met een nieuwe activiteit: trainen en recreatief onderling partijen (7x7) spelen voor vrouwen. Het hele seizoen kun je op vrijdagavond vanaf 20.00 uur met deze nieuwe groep meedoen. Plezier in het spelletje en met elkaar staan centraal. En inzet, mee willen doen, ongeacht je (nog niet) technische voetbalvaardigheden. De groep zorgt zelf voor de invulling van de trainingen / een trainer vanuit de deelnemers. 

  Deelnemers 

  • Veel spelers uit de twee nieuwe vrijdagavond competitieteams VR1 (18+) en VR30+-1 doen mee op de niet competitie-avonden (er zijn 5 competitie avonden per seizoenshelft*)
  • Familie van competitiespelers in de jeugd of senioren
  • Oud-voetballers die soms voor het eerst bij Olympia komen
  • Andere voetballiefhebbers 

  Soms trekken deelnemers voor het eerst hun voetbalkicks aan. Vaak hebben ze eerder een paar jaar tot soms meer dan 15 jaar bij verschillende verenigingen in Nederland gevoetbald.  

  Contactpersonen zijn Quinia Vermeulen (jeugdouder en trainster bij een meidenteam van Olympia) en Gemma van der Kaa (speelde vele jaren voetbal bij DONK. Olympia is een oude bekende doordat haar kinderen er jaren voetbalden en zij in diverse functies als vrijwilliger actief is geweest). De contactpersonen zorgen er o.a. voor dat het trainingsmateriaal kan worden gepakt, de kleedkamer open is en er licht op het veld is. Zij stemmen waar mogelijk af wie er die avond een training wil geven van de groep aan de andere deelnemers. En zij verwelkomen aspirant deelnemers. Aanwezigheid registratie gaat via de Teamy app. Daarnaast is er een groepsapp om andere informatie met elkaar te delen. 

  Coördinator is Wilma Neefjes, vanuit Olympia betrokken bij het opzetten van de nieuwe vrouwenactiviteit VoetbalFIT en het vervolg hierop zoals deze trainingsgroep. Zij is het eerste aanspreekpunt voor de contactpersonen en bij nieuwe aanmeldingen bij Olympia. 

  Mee doen? Mis je het spelletje? of heb je altijd al willen voetballen, maar is het er (nog) niet van gekomen? Meld je dan aan voor een gratis proeftraining. Mail: vrouwenvr@gcfc-olympia.nl  

  Wanneer?

  • vrijdagavond van 20.00 tot circa 21.30 uur
  • op kunstgras (veld 2) m.u.v. avonden dat er thuis competitie wordt gespeeld (ca 2 avonden per seizoenshelft), dan op het natuurgras trainingsveld of aansluiten op het veld bij de mannen recreatief 35+. Zie ook: trainingsschema
  • kleedkamer 9 (max 6 spelers tegelijk vanwege 1,5 meter regel corona)

  Kosten

  Seizoen 2021/2022 is de contributie voor deze activiteit €69,00 per half seizoen. Er zijn kortingen van toepassing voor deelnemers die ook competitie spelen of als ouder jeugdlid / als vaste vrijwilliger voor tenminste 20 uur per jaar voor de vereniging Olympia actief zijn. Olympia is aangesloten bij de pilot Volwassenenfonds. Dat betekent dat als je inwoner van Gouda bent en een minimum inkomen hebt, je mogelijk in aanmerling kan komen voor een tegemoedkoming in de kosten van contributie en/of benodigde trainingskleding. 

  Ben je nog geen lid van Olympia? Dan betaal je eenmalig €15 inschrijfgeld.

  Lidmaatschap 

  Wil je lid worden (link naar pagina met informatie) worden van de trainingsgroep vrouwen Olympia op vrijdagavond? Meld je dan hier aan: aanmelden. Na aanmelden word je aspirant lid en word je uitgenodigd voor een proef training. Daarna volgt de inschrijving bij Olympia via een inschrijfformulier als je er mee door wilt gaan. 

  Spelregels KNVB 7x7

  • 7x7 hanteert de normale spelregels veldvoetbal, met de daarop enkele uitzonderingen
  • Spelbegin: de aftrap begint of wordt na een doelpunt hervat in het midden van het speelveld. De tegenpartij moet een afstand van minimaal 8 meter in acht nemen. 
  • Buitenspel: is niet van toepassing.
  • Strafschop: de afstand doellijn – penaltystip bedraagt 8 meter.
  • Uitbal: bij een uitbal wordt het spel hervat met het inpassen of schieten van de bal. De tegenstander moet op minimaal 5 meter afstand staan. Het is toegestaan om direct te scoren.
  • Hoekschop: hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten genomen.
  • Sliding: het maken van slidings is niet toegestaan.

   

  *NB Op competitie-avonden zal de trainingsgroep dus kleiner zijn. Competitie-avonden eerste seizoenshelft zijn: 24/9, 8/10, 29/10, 12/11 en 26/11/2021.