• Vrouwen recreatief

  Seizoen 2021/2022 zijn we gestart met een nieuwe activiteit: trainen / recreatief onderling partijen voor vrouwen. Ontstaan als vervolg op de pilot VoetbalFIT vanuit de vraag van een groep vrouwen, die competitie zijn gaan spelen. Het hele seizoen* kun je op vrijdagavond vanaf 20.00 uur met deze nieuwe groep meedoen. Plezier in het spelletje en met elkaar staan centraal. En inzet, mee willen doen, ongeacht je (nog niet) technische voetbalvaardigheden. De groep zorgt zelf voor de invulling van de trainingen.    

  Deelnemers   

  • Soms trekken deelnemers voor het eerst hun voetbalkicks aan. 
  • Vaak hebben ze eerder een paar jaar tot een enkeling soms meer dan 15 jaar bij verschillende verenigingen in Nederland gevoetbald.
  • Soms hebben ze een andere sport beoefend of doen ze dat nog steeds naast het voetballen zoals hardlopen of bootcamp.  
  • Deelnemers spelen bijna allemaal ook vrijdagavond 7x7 vrouwencompetitie in VR1 (18+)* of VR30+-1*

  Contactpersonen  

  • Gemma van der Kaa Gemma speelde vele jaren voetbal bij stadsgenoot DONK. Olympia is een oude bekende doordat haar kinderen er vele jaren voetbalden en zij zelf in diverse functies als vrijwilliger al eerder actief is geweest. Zij zorgt er voor dat spelmateriaal beschikbaar is. 
  • Bert van der Kaa is een ervaren voetbaltrainer. Zo was hij bij Olympia eerder trainer van Vrouwen 1 en keeperstrainer bij de herenselectie. Bert zal circa 1x per maand als vrijwilliger een training verzorgen bij een minimale opkomst van 6 deelnemers. Maar meer natuurlijk veel beter! 
  • Kim Kreuk Kim is dit seizoen over gekomen van SV Gouda waar ze nog steeds actief is als trainer bij een meisjesteam. Het Vrouwen 30+ team van SV Gouda moest helaas vanwege een tekort aan spelers voorjaar 2022 opgeheven worden. De overgebleven speelsters versterken het Vrouwen 30+ team van Olympia dit seizoen. 

  Coördinator is Wilma Neefjes. Zij is binnen de organisatie Olympia het eerste aanspreekpunt voor de contactpersonen en bij inschrijven voor deze activiteit.   

  Mee doen? Mis je het spelletje? Of heb je altijd al willen voetballen, maar is het er (nog) niet van gekomen? Train een keer gratis mee om kennis te maken. Meld je wel graag van te voren aan per e-mail: vrouwenvr@gcfc-olympia.nl    

  Wanneer? 

  • vrijdagavond van 20.00 tot circa 21.30 uur*
  • op kunstgras (veld 2 of 1b als heren recreatief maar half veld gebruikt) m.u.v. avonden dat er thuis competitie wordt gespeeld, dan op het natuurgras trainingsveld of aansluiten op het veld bij de mannen recreatief 35+. Zie ook: trainingsschema
  • kleedkamer 9   
  • Aanwezigheid melden per avond gaat via een Teamy app. Die wordt gedeeld met de trainingsgroep VoetbalFIT.    

  Kosten 

  Seizoen 2022/2023 is de contributie voor trainen op vrijdagavond €70,00 per half seizoen. Als je actief bent als vrijwilliger bij Olympia voor 20 uur per seizoen krijg je €25 korting per seizoenshelft. Olympia is aangesloten bij het Volwassenenfonds. Dat betekent dat als je inwoner van Gouda bent en een minimum inkomen hebt, je mogelijk in aanmerking kan komen voor een tegemoedkoming in de kosten van contributie en/of benodigde trainingskleding.   

  Voor leden, die tevens 7x7 vrouwencompetitie spelen is het recreatief trainen op vrijdagavond en/of bij VoetbalFIT op donderdagavond in de contributie competitie incl. trainen inbegrepen. Op deze contributie van €200 per jaar is eveneens korting mogelijk als je actief bent als vaste vrijwilliger (>20 uur per lopend seizoen).

  Ben je nog geen lid van Olympia? Dan betaal je eenmalig €15 inschrijfgeld.  

  Lid worden   

  Wil je lid worden (link naar pagina met informatie) worden van de trainingsgroep vrouwen Olympia op vrijdagavond? Meld je dan hier aan: aanmelden. Na aanmelden word je aspirant lid en word je uitgenodigd voor een proef training. Daarna volgt de inschrijving bij Olympia via een inschrijfformulier als je er mee door wilt gaan.     

  Corona  Als de landelijke coronaregels daartoe noodzaken worden de trainingen / beschikbaarheid kleedkamers etc. aangepast. Zie het coronaprotocol Olympia en corona updates op de Homepage van deze website. Op dit moment (juli 2022) zijn er geen beperkingen. 

  Spelregels KNVB 7x7  

  • 7x7 hanteert de normale spelregels veldvoetbal, met de daarop enkele uitzonderingen
  • Spelbegin: de aftrap begint of wordt na een doelpunt hervat in het midden van het speelveld. De tegenpartij moet een afstand van minimaal 8 meter in acht nemen. 
  • Buitenspel: is niet van toepassing.
  • Strafschop: de afstand doellijn – penaltystip bedraagt 8 meter.
  • Uitbal: bij een uitbal wordt het spel hervat met het inpassen of schieten van de bal. De tegenstander moet op minimaal 5 meter afstand staan. Het is toegestaan om direct te scoren.
  • Hoekschop: hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten genomen.
  • Sliding: het maken van slidings is niet toegestaan. 

   

  *Competitieavonden seizoen '22/'23 volgens de speeldagenkalender KNVB (4 of 5 avonden per seizoenshelft) in het najaar: 23/9, 7/10, 4/11, 18/11, 2/12 en voorjaar: 10/3, 31/3, 14/4, 21/4, 12/5. Op deze avonden bij competitie voor beide teams waarschijnlijk geen training omdat dan de (meeste) deelnemers competitie spelen. Dan kan of worden aangesloten bij de mannen recreatief op vrijdag of de donderdag ervoor bij VoetbalFIT voorwie die week wil trainen.

 • De trainingsgroep start seizoen '21/'22
 • Trainingsgroep start seizoen '22/'23