• Vrouwen recreatief

  Seizoen 2021/2022 zijn we gestart met een nieuwe activiteit: trainen / recreatief onderling partijen in de spelvorm 7x7 spelen voor vrouwen. Ontstaan als vervolg op de pilot VoetbalFIT vanuit de vraag van een groep vrouwen, die competitie zijn gaan spelen. Het hele seizoen kun je op vrijdagavond vanaf 20.00 uur met deze nieuwe groep meedoen. Plezier in het spelletje en met elkaar staan centraal. En inzet, mee willen doen, ongeacht je (nog niet) technische voetbalvaardigheden. De groep zorgt zelf voor de invulling van de trainingen.   

  Deelnemers   

  • Soms trekken deelnemers voor het eerst hun voetbalkicks aan. Een jeugddroom voor een aantal van hen.
  • Vaak hebben ze eerder een paar jaar tot soms meer dan 15 jaar bij verschillende verenigingen in Nederland gevoetbald.
  • Soms hebben ze een andere sport beoefend of doen ze dat nog steeds naast het voetballen zoals hardlopen.  
  • De meeste deelnemers spelen ook vrijdagavond competitie in VR1 (18+) of VR30+-1
  • Leeftijd: circa 23 - 63 jaar

  Contactpersonen  

  • Gemma van der Kaa Gemma speelde vele jaren voetbal bij stadsgenoot DONK. Olympia is een oude bekende doordat haar kinderen er vele jaren voetbalden en zij zelf in diverse functies als vrijwilliger al eerder actief is geweest.
  • Anja van der Stok Anja speelde een aantal jaren in de selectie van de vrouwen bij stadsgenoot De Jodan Boys. Vorig seizoen trok ze haar voetbalkicks weer aan bij de pilot VoetbalFIT bij Olympia. Dit seizoen traint Anja op vrijdag en speelt ze 7x7 competitie in de vrouwenteams. 

  Gemma en Anja zorgen er o.a. voor dat het trainingsmateriaal kan worden gepakt, de kleedkamer open is en er licht op het veld is. Zij stemmen waar mogelijk af wie er die avond een training wil geven van de groep aan de andere deelnemers. En zij verwelkomen aspirant deelnemers. Aanwezigheid melden per avond gaat via een Teamy app. Daarnaast is er een groepsapp om andere informatie met elkaar te delen.   

  Coördinator is Wilma Neefjes. Zij is binnen de organisatie Olympia het eerste aanspreekpunt voor de contactpersonen en bij inschrijven voor deze activiteit.   

  Mee doen? Mis je het spelletje? Of heb je altijd al willen voetballen, maar is het er (nog) niet van gekomen? Train een keer gratis mee om kennis te maken. Meld je wel graag van te voren aan per e-mail: vrouwenvr@gcfc-olympia.nl    

  Wanneer? 

  • vrijdagavond van 20.00 tot circa 21.30 uur
  • op kunstgras (veld 2 of 1b als heren recreatief maar half veld gebruikt) m.u.v. avonden dat er thuis competitie wordt gespeeld (circa 2 avonden per seizoenshelft), dan op het natuurgras trainingsveld of aansluiten op het veld bij de mannen recreatief 35+. Zie ook: trainingsschema
  • kleedkamer 9   

  Kosten 

  Seizoen 2021/2022 is de contributie voor deze activiteit €69,00 per half seizoen. Er zijn kortingen van toepassing voor deelnemers die ook competitie spelen of als ouder jeugdlid / als vaste vrijwilliger voor tenminste 20 uur per jaar voor de vereniging Olympia actief zijn. Olympia is aangesloten bij de pilot Volwassenenfonds. Dat betekent dat als je inwoner van Gouda bent en een minimum inkomen hebt, je mogelijk in aanmerling kan komen voor een tegemoedkoming in de kosten van contributie en/of benodigde trainingskleding.  

  Ben je nog geen lid van Olympia? Dan betaal je eenmalig €15 inschrijfgeld.  

  Lid worden  

  Wil je lid worden (link naar pagina met informatie) worden van de trainingsgroep vrouwen Olympia op vrijdagavond? Meld je dan hier aan: aanmelden. Na aanmelden word je aspirant lid en word je uitgenodigd voor een proef training. Daarna volgt de inschrijving bij Olympia via een inschrijfformulier als je er mee door wilt gaan.     

  Corona  Als de landelijke coronaregels daartoe noodzaken worden de trainingen / beschikbaarheid kleedkamers etc. aangepast. Zie het coronaprotocol Olympia en corona updates op de Homepage van deze website.

  Laatste nieuws: We gaan 21 januari 2022 weer starten met trainen! 

   

  Spelregels KNVB 7x7  

  • 7x7 hanteert de normale spelregels veldvoetbal, met de daarop enkele uitzonderingen
  • Spelbegin: de aftrap begint of wordt na een doelpunt hervat in het midden van het speelveld. De tegenpartij moet een afstand van minimaal 8 meter in acht nemen. 
  • Buitenspel: is niet van toepassing.
  • Strafschop: de afstand doellijn – penaltystip bedraagt 8 meter.
  • Uitbal: bij een uitbal wordt het spel hervat met het inpassen of schieten van de bal. De tegenstander moet op minimaal 5 meter afstand staan. Het is toegestaan om direct te scoren.
  • Hoekschop: hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten genomen.
  • Sliding: het maken van slidings is niet toegestaan. 

  *NB Op competitie-avonden zal de trainingsgroep klein zijn doordat vrijwel alle deelnemers op dit moment (31/12/2021) competitie spelen. Competitie-avonden eerste seizoenshelft zijn: 24/9, 8/10, 29/10, 12/11 en 26/11/2021 (NB VR1 gaat waarschijnlijk nog een competite-avond inhalen in 2022). In de tweede seizoenshelft volgens speeldagenkalender KNVB (onder voorbehoud): 11/3, 25/3, 8/4, 22/4 en 13/5.

 • De trainingsgroep start seizoen '21/'22 met contactpersonen Gemma (staand l.) en Anja (knielend midden) en coördinator Wilma (staand r.)