• Walking Football

  Bejaarde voetballers van Oldstars 1886  

  Sinds april 2016 regent het op vrijdagmiddagen (vanaf 15.00 uur) bejaarde voetballers (60-plussers) op het Olympia-veld in Gouda. Verzamelnaam: Oldstars 1886. Trefwoord: Walking Football.  

  Wandelen  Onder de bezielende leiding van de ooit snoeiharde Olympia-voorstopper Vincent Govers (1949) wandelen deze oude voetbalgebakjes zich fluitend in het zweet. Tot voor kort: in het kader van zelfredzaamheid leiden de spelers nu beurtelings de training. Om na een uurtje trainen weer als jonge honden (verbaal) uit te blinken tijdens de nazit. Inmiddels bestaat de selectie uit 24 man. Uitbreiding is onveranderd welkom.  

  Onderlinge partijtjes  De trainingen bestaan grotendeels uit onderlinge partijtjes, waarbij flitsende acties zeldzamer zijn dan ijsberen in de Sahara. De verbindingslijnen van het hoofd naar de benen zijn immers aan slijtage onderhevig. Maar de stemming is prima. De gróótste winst is dat het onbeschrijfelijk mooie kleedkamergevoel weer volledig terug is. 

  Contact  Vincent Govers is de 'manages' van de Old Stars 1886. Interesse in een proeftraining of wil je meer informatie? Mail: vmgovers@gmail.com 

  Facebookpagina  Nieuwsgierig naar de lotgevallen van de voetballers op leeftijd van Oldstars 1886? Op de eigen Facebookpagina Old Stars 1886 staan (tijdens het voetbalseizoen) wekelijks baldadige updates. Vergeet vooral niet te liken! 

  Filmpjes 

  Fotoboek gemaakt voor Ton Broekhuisen (reporter Facebook) door aanvoerder Arie vd Berg voor het eerste lustrum in 2021

  Contributie   De contributie voor walking football is €90 per seizoen / €45 per half seizoen (prijspeil 2022 / bij een minimum inkomen kan een beroep worden gedaan op het Volwassenenfonds en wordt de gehele contributie vergoed). Aanmeldformulier 

  Extra's In de winterstop gaat de groep jeu de boules spelen bij de Petangue vereniging Gouda. De Sint komt ieder jaar op bezoek. Er zijn pubquizen. En het seizoen wordt afgesloten met een seniorenbarbecue samen met de wandelgroep en jeu de boules groep. Voor het tweede jaar is er in 2023 een fietspuzzeltocht. Kortom: er is altijd wel wat te doen bij deze zeer actieve zelf organiserende groep!

  NB Voor de tekst is gebruik gemaakt van tekst in de presentatiegidsen van Ton Broekhuisen

 • Groepsfoto augustus 2023
 • Groepsfoto Presentatiegids '22/'23
 • Klik op de groepsfoto voor meer informatie over walking football op de website van de KNVB.  

  Dinsdagochtendgroep   

  Er is ook nog een groepje dat op dinsdagochtenden traint. Ook dat groepje kan nog uitbreiding gebruiken. Dus: ben je woonachtig in Gouda of omgeving? 60-plusser? En heb je zin om op dinsdagochtenden een balletje te trappen op het Olympia-veld in Gouda? Zonder verdere verplichtingen (doorstroming naar de vrijdagtrainingen is natuurlijk altijd mogelijk). Neem dan contact op met Ton Broekhuisen (ton@tonbroek.nl).

 • RABO CLUBACTIE

  In 2019 is bij de Rabo Clubactie door Olympia gekozen voor walking football als goed doel. Het geld zal worden besteed aan het eerste walking football tournement in Gouda. Maar corona gooide roet in het eten. Het toernooi komt nog. 

  Foto links: Denise Loykens van de Rabobank overhandigt de check aan coaches Vincent Govers (links) en Bert Keij (†) tijdens de training van de Old Stars 1886.

  DE OPRICHTER / 'MANAGERS'

  Maak kennis met Vincent Govers in het interview Vincent interviewt Vincent. Of met wijlen Bert Keij toen hij in 2020 zijn 60-jarig speldje ontving. 

 • De KNVB spelregels - klik op de foto
 • Hoe het walking football bij Olympia begon - klik voor artikel met terugblik naar 2013 tot 2020