• Walking Football

  Bejaarde voetballers van Oldstars 1886 

  Sinds april 2016 regent het op vrijdagmiddagen (vanaf 15.00 uur) bejaarde voetballers (60-plussers) op het Olympia-veld in Gouda. Verzamelnaam: Oldstars 1886. Trefwoord: Walking Football. 

  Wandelen  Onder de bezielende leiding van de ooit snoeiharde Olympia-voorstopper Vincent Govers (1949) wandelen deze oude voetbalgebakjes zich fluitend in het zweet. Tot voor kort: in het kader van zelfredzaamheid leiden de spelers nu beurtelings de training. Om na een uurtje trainen weer als jonge honden (verbaal) uit te blinken tijdens de nazit. Inmiddels bestaat de selectie uit 24 man. Uitbreiding is onveranderd welkom. 

  Onderlinge partijtjes  De trainingen bestaan grotendeels uit onderlinge partijtjes, waarbij flitsende acties zeldzamer zijn dan ijsberen in de Sahara. De verbindingslijnen van het hoofd naar de benen zijn immers aan slijtage onderhevig. Maar de stemming is prima. De gróótste winst is dat het onbeschrijfelijk mooie kleedkamergevoel weer volledig terug is.

  Contact  Vincent Govers en Bert Keij zijn de 'managers' van de Old Stars 1886. Interesse in een proeftraining of wil je meer informatie? Mail: vmgovers@gmail.com

  Facebookpagina  Nieuwsgierig naar de lotgevallen van de voetballers op leeftijd van Oldstars 1886? Op de eigen Facebookpagina Old Stars 1886 staan (tijdens het voetbalseizoen) wekelijks baldadige updates. Vergeet vooral niet te liken!

  Filmpje gemaakt door Gouwestad TV / interviewer Gerrit Schinkel in 2018 van onze walking football mannen: YouTube Old Stars 1886

  Fotoboek gemaakt voor Ton Broekhuisen (reporter Facebook) door aanvoerder Arie vd Berg voor het eerste lustrum in 2021

  Nog meer  Najaar 2021 staat het eerste Goudse walkingfootball toernooi op het programma bij Olympia. De Old Stars doen, met wie wil, ook mee aan externe toernooien. 

  Contributie   De contributie voor walking football is €86 per seizoen (prijspeil 2021). Aanmeldformulier

  Start seizoen 2021/2022 Op vrijdagmiddag 13 augustus starten de trainingen weer.

 • Klik op de foto met het doel voor meer informatie over walking football op de website van de KNVB.  

  Dinsdagochtendgroep   

  Er is ook nog een groepje dat op dinsdagochtenden traint. Lees: een onderlinge partij speelt. We nemen dan zelf doeltjes, ballen en hesjes mee. Thuis douchen, want de kleedkamers zijn op slot. Ook dat groepje kan nog uitbreiding gebruiken. Dus: ben je woonachtig in Gouda of omgeving? 60-plusser? En heb je zin om op dinsdagochtenden een balletje te trappen op het Olympia-veld in Gouda? Zonder verdere verplichtingen (doorstroming naar de vrijdagtrainingen is natuurlijk altijd mogelijk). Neem dan contact op met Ton Broekhuisen (ton@tonbroek.nl).

 •  

  Laatste nieuws

  In 2019 is bij de Rabo Clubactie door Olympia gekozen voor walking football als goed doel. Het geld zal worden besteed aan het eerste walking football tournement in Gouda. Vanwege corona is het toernooi uitgesteld tot najaar 2021.

  Foto links: Denise Loykens van de Rabobank overhandigt de check aan Vincent Govers (links) en Bert Keij tijdens de training van de Old Stars 1886.

 • De KNVB spelregels - klik op de foto
 • Hoe het walking football bij Olympia begon - klik voor artikel met terugblik naar 2013 tot 2020