• Wedstrijdverslag Olympia JO11-1 met opgeheven hoofd uitgeschakeld in de 2e ronde van de Rijnmondcup

  |
  • 0
 • Woensdag 15 februari stond een grote uitdaging te wachten voor Olympia JO11-1; de leeftijdsgenoten van Betrokken Spartaan kwamen op bezoek in het kader van de tweede ronde van de Rijnmond Cup. Betrokken Spartaan JO11-1 heeft dit seizoen met overwinningen op o.a. Barendrecht JO11-1, SC Feyenoord JO11-1, Spijkenisse JO11-1 en Excelsior Maassluis JO11-1 laten zien zeer goede teams te kunnen verslaan. Op voorhand was dus duidelijk dat het een zeer moeilijke opgave zou worden.

  In de 1e helft liet Betrokken Spartaan JO11-1 zien waar toe ze in staat zijn. Met veel snelle aanvallen over de zijkant scoorden ze twee keer en dus was de ruststand van 0-2 een zeer logische. In de rust hebben we als groep herhaald dat we sneller naar voren moeten omschakelen als Betrokken Spartaan de bal verliest. Op een toernooi eerder dit seizoen hebben we Betrokken Spartaan JO11-1 al zien spelen, en van toen wisten we nog dat Betrokken Spartaan veel ruimtes weggeeft als ze de bal verliezen. In de voorbespreking hadden we dit besproken en in de rust herhaald, in de hoop dat dit iets zou gaan opleveren. In de rust bespraken we ook dat we nu niks meer te verliezen hebben, dus met veel meer risico moeten durven te voetballen.

  In de 2e helft krijgen we helaas zeer snel de 0-3 tegen, waardoor je zou denken dat de beslissing was gevallen. Niks was minder waar. Juist na die goal begonnen de talenten van Olympia met veel meer durf en gewaagd risico te voetballen en bij balverlies van Betrokken Spartaan snel de diepte te zoeken. Dit resulteerde in een vrije trap op circa 12 meter van de goal, die we geweldig binnen schieten; 1-3. En een paar minuten later in een zeer snelle aanval over vijf schijven weten we ook de 2-3 te scoren. Het geloof was bij de jongens helemaal terug en iedereen zat te wachten op de gelijkmaker. Echter weet Betrokken Spartaan met een geweldige afstandspegel de 2-4 te scoren. Maar net als bij de 0-3 stond ook bij de 2-4 opgeven niet in het woordenboek van Olympia JO11-1. Alweer weten de talenten van Olympia zich op te richten. Met het voortzetten van het gewaagde spel weet Olympia 5 minuten voor tijd de 3-4 te scoren uit een zeer terechte strafschop. De laatste 5 minuten zat de spanning er dus vol op. Betrokken Spartaan beperkte zich tot blinde lange ballen naar voren en ballen ver over de zijlijn uitschieten en Olympia bleef met gewaagd spel druk uitoefenen op de verdediging van Betrokken Spartaan. Mede hierdoor krijgen we in de slotseconde nog een enorme kans op de 4-4, echter weet de keeper van Betrokken Spartaan met een geweldige reflex de bal uit de doelmond te houden.

  Talenten, dit was ondanks de uitschakeling een geweldige teamprestatie. Tegen een tegenstander voetballen die zoveel grote en goede JO11 teams verslaan is niet makkelijk. Echter hebben we laten zien waar wij toe in staat zijn. Met zoveel durf, lef en overtuiging voetballen is een prestatie op zich tegen zo’n goede tegenstander. Hier gaan we het hele seizoen nog de vruchten van plukken.

  Wij zijn ontzettend trots op jullie!

  coaches Sebastiaan en Jasper