• Junioren 11x11

    De jeugdteams spelen vanaf de O13 op een heel veld. De wedstrijd wordt geleid door een scheidsrechter. Dit is meestal een verenigingsscheidsrechter, een vrijwilliger van de club. Bij teams die spelen in de A-categorie streeft de KNVB er naar om een KNVB scheidsrechter aan te stellen. De scheidsrechter heeft twee assisenten tijdens de wedstrijd. Deze assistent scheidsrechters zijn vrijwilligers en moeten worden geleverd door de beide teams. Vaak zijn het ouders van spelers uit die teams. Als je gedurende het seizoen alle thuiswedstrijden van een team 'vlagt', dus vaste assistent scheidsrechter bent, vervul je bij Olympia daarmee gelijk je vrijwilligerstaak. In alle andere gevallen is het een teamtaak, net als vervoer naar uitwedstrijden bijvoorbeeld.

    Wil je graag wat tips over wat van je als assistent scheidsrechter wordt verwacht, neem dan contact op met de scheidsrechtercoördinator jeugd

    Spelregelbewijs

    Goede kennis van de spelregels draagt bij aan een sportiever spel. Om die reden heeft de KNVB sinds het seizoen 2014/’15 het spelregelbewijs ingevoerd. Door het spelregelbewijs te halen zijn meer voetballers beter op de hoogte van de regels, begrijpen en accepteren zij waarom bepaalde beslissingen worden genomen en kunnen zij de regels ook beter toepassen tijdens het spel. In het jaar dat je doorstroomt van een O17 team naar een O18/19 team ben je door de KNVB verplicht om dit spelregelbewijs te halen. Zie voor meer informatie: website KNVB. De manager junioren bij Olympia neemt contact op met de spelers voor wie het spelregelbewijs halen verplicht is om te kunnen voetballen in het volgende seizoen.